Haberler

Asırlardır devam eden mukabele geleneği sürdürülüyor

Güncelleme:

Asırlardır devam eden mukabele geleneği sürdürülüyor Ramazan ayında "mukabele" geleneği tarihi Ulu Camii'de asırlardır sürdürülüyor Kahramanmaraş'ta Ramazan ayı nedeniyle asırlardır devam eden 'mukabele' geleneği tarihi Ulu Camii'de sürdürülüyor.

Asırlardır devam eden mukabele geleneği sürdürülüyor

Ramazan ayında "mukabele" geleneği tarihi Ulu Camii'de asırlardır sürdürülüyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta Ramazan ayı nedeniyle asırlardır devam eden 'mukabele' geleneği tarihi Ulu Camii'de sürdürülüyor.

Dulkadiroğlu Beyliği Hükümdarı Süleyman Bey tarafından 1454 yılında yaptırılan tarihi Ulu Camii'de Ramazan coşkusu yaşanıyor. Camide hafızlar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, cami cemaati tarafından takip ediliyor. Öğle ve ikindi namazlarının ardından okunmaya başlanan Kur'an-ı Kerim, Kadir gecesine kadar 1001 hatim olarak tamamlanıyor. Caminin yapılışından günümüze kadar devam eden mukabele geleneğine ise pandemi nedeniyle ilgi geçen yıllara oranla daha az.

Ulu Camii Müezzin Kayyımı Yahya Şahne, camide asırlardır mukabele geleneğinin devam ettiğini belirterek, "Ulu Camimiz 1440 ve 50'li yıllarda Süleyman Bey tarafından yaptırılmış ve Dulkadiroğlu Beyliği Alaüddevle tarafından yeniden camimiz yenilenmiş. O gündür bu gündür elhamdülillah camimizde ibadet yapılmaktadır. Ramazan ayı nedeniyle camimizde en büyük ibadetlerden biri itikafımız oluyordu ama bu malum pandemiden dolayı olmayacak. Sabah öğle ve ikindi namazlarında mukabele okutuyorduk ancak yine pandemi nedeniyle şuanda camimiz yapıldığından bu güne kadar mukabele okunmuştur. Pandemi olmasına rağmen bu geleneği sürdürüyoruz ve öğle ve ikindi namazlarında mukabelemiz okunuyor" diye konuştu.

Camide mukabele okuyan Hafız Ubeydullah Kırlar ise, "Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan'da da başta Ulu Camimizde olduğu gibi diğer camilerimizde de mukabelelerimizi okuyoruz. Hem kendi hafızlığımızı pekiştirmek, hem de okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i takip eden cami cemaatimiz kendilerini pekiştirmiş oluyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title