Haberler

    Asırlarca Dayanan Dvd Yapıldı!

    Üreticisinin "taş gibi" diye nitelendirdiği bu yeni DVD diskin ömrü, bakın tamı tamına kaç sene!

    Millenniata, yeni diski M-DISC'in ömrünün tamı tamına 1. 000 sene olduğunu söylüyor. Şirketin "taş gibi" dediği M-DISC, DVD sürücüleri tarafından okunabiliyor.

    Utah'lı firmanın diski, farklı bir kayıt maddesinden oluşuyor ve lazer-boya yönteminden farklı bir kayıt yöntemi kullanıyor. Çukurlar, bir lazer tarafından madde üzerine yakılıyor ve ortaya çıkan disk, standart bir DVD sürücüsü tarafından okunabiliyor.

    Millenniata, DVD ve Blu-Ray disklerin, boya maddesinin kalitesi kaybolana dek sadece 3-5 sene yaşayacağını söylüyor. DVD ile aynı polikarbonat temelini kullanan M-DISC, buna "Metal ve metaloid" içeren "inorganik ve sentetik madde" veri tabakası ekliyor. Üst tabakada ise başka bir polikarbonat tabaka yapıştırılmış bulunuyor.

    Tanesi 5 doların altında olacağı söylenen diskin kapasitesi ise 1. 200 fotoğraf veya 100. 000 belge olarak tanıtılıyor. Bu, diskin 20GB ile 50GB arasında bir kapasiteye sahip olduğu anlamına gelebilir. Diske normal DVD yazma yazılımlarıyla veri yazılabiliyor.

    Millenniata, LG ortaklığı ile sunacağı Super Multi Drive ile Blu-ray, DVD ve M-DISC'leri okuyacak bir sürücü piyasaya sürmeyi planlıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title