Haberler

Aşiret Liderine Taziye Ziyaretleri Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın Tanınmış Simalarından Memitan Aşiretinin Lideri 'Soro İmam' Lakaplı İmam Altun'un Taziyesine 3 Günde Yaklaşık 60 Bin Kişi Katılarak Başsağlığı Dileğinde Bulundu.

Şanlıurfa'nın tanınmış simalarından Memitan aşiretinin lideri 'Soro İmam' lakaplı İmam Altun'un taziyesine 3 günde yaklaşık 60 bin kişi katılarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek geçtiğimiz pazar günü İstanbul'da tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitiren İmam Altun'un cenazesi Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla pazartesi günü memleketi Şanlıurfa'ya getirilerek Külünçe Köyü Altun mezrasında kendi adına yaptırdığı inşaat halindeki cami bahçesinde özel mezara defnedilmişti.

Yöredeki bir çok kan davalı aşiret ve aileleri barıştırmasıyla ve yaptığı yardımlarla Şanlıurfalılar'ın gönlünde taht kuran Memitan aşiretinin reisi 'Soro İmam' lakaplı İmam Altun ölümü Şanlıurfa'yı yasa boğdu.

Cenazesinin kalabalık bir topluluğun katımlı ile göz yaşları arasında toprağa verilmesinin ardından İmam Altun, için Şehitlik Çamlık Çay Bahçesi'nde açılan taziye evi gege geç saatlere kadar sevenleri tarafından dolup taşıyor. Şanlıurfa'nın hatırı sayılır simalarının başında gelen 'Soro İmam' lakaplı İmam Altun'un taziyesine 3 günde Şanlıurfa ve il dışından yaklaşık olarak 60 bin kişi katıldı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı taziye evinde görevliler misafirlere yöresel mırranın yanı sıra öğle ve akşam

yemeği de ikram ediliyor.

Şehitlik Çamlık Çay Bahçesin'deki taziye evine gelen vatandaşlar burada okunan yasinleri dinleyip, İmam Altun'un ruhuna fatiha okuyorlar. Taziyeleri kabul eden oğlu Kenan Altun, ağabeyi Mehmet Altun ve kardeşleri Ferzat Altun, Bakır Altun, Şeymehmet Altun, Uğur Altun, Mikail Altun, damadı Osman Dönmezler, kayınbiraderleri Sedat Küçüksüslü, Şahin Küçüksüslü, Şehymüslüm Küçüksüslü ve diğer yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundular.

İmam Altun'un taziyesinin bugün sona ereceği akşam da taziyenin yapıldığı şehitlik Çamlık Çay Bahçesi'nde İmam Altun için mevlit okutulacağı bildirildi. Babasının yolunda gitmeyi kendine şiar edinen İmam Altun'un oğlu Kenan Altun, babası için bu akşam okutulacak mevlide tüm Şanlıurfalılar'ın davetli olduğunu söyledi.

Kenan Altun, "Acımız ve üzüntümüz büyük. Şanlıurfalılar ve Şanlıurfa dışındaki dostlarımız acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmadılar. Gerek babamın cenaze törenine katılarak, gerekse taziye evine gelerek bizlere başsağlığı dileyerek acımızı bizlerle paylaşan herkesi teşekkür ediyorum" dedi.

(HA-FÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title