Haberler

Asıl Borç 160 Milyon YTL

Beşiktaş'ın 3 ayda bir yapılan olağan Divan Kurulu toplantısı bugün Akaretler'deki Kulüp Binası'nın divan lokalinde gerçekleştirildi.

23-24 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek yıllık olağan mali genel kurulu toplantısı öncesinde bugün yapılan Divan kurulu toplantısında bazı üyelerden çatlak sesler çıktı.

Yönetimin isteği ile basına kapalı olarak gerçekleştirilen ve sadece baş kısımlarından görüntü ile fotoğraf alınmasına izin verilen, daha sonra da basın mensuplarının dışarı alındığı Divan Kurulu toplantısı, Başkan Yalçın Karadeniz'in açılışı konuşması ile başladı. Daha sonra Genel Sekreter Kenan Öner kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Öner, gelecek hafta yapılacak olan mali kongre gerekçesiyle sadece kendilerine sorulan sorulara cevap vereceklerini ifade etti. Yöneticilerden Ertunç Soğancıoğlu, Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen ve Kenan Öner'in katıldığı, basın mensuplarına kapatılan toplantıda, daha çok son dönemde basında yer alan haberler ve Beşiktaş yöneticilerinin kulübü küçük düşürücü ve futbol takımını aşağılayıcı açıklamaları tartışıldı. Diğer büyük sorun ise kulübün borçları olarak masaya yşatırıldı. Edinilen bilgiye göre divan üyeleri Beşiktaş'ın sahipsiz olmadığını ifade ederek, borçlanma yapısına itiraz edecekleri belirtildi. 1 hafta sonraki Mali kurulda daha geniş bir tartışma ortamının olması beklenirken, yönetimi bazı divan üyelerinin ibra etmemesi bekleniyor. Özellikle son dönemde artan borç miktarı, transfere harcanan paralar, futbol takımının durumunun rahatsızlık oluşturduğu gözlendi.

Bugün yapılan divan kurulu toplantısı mali kongre öncesi bir hazırlık toplantısı gibi geçerken, divan üyelerinin dile getirdikleri eleştirileri mali kongrede daha çok ve daha sesli bir şekilde gündeme getirmesi bekleniyor.

Öte yandan Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş yaptığı açıklamada Beşiktaş A.Ş'nin ve derneğin toplam borcunun yaklaşık 92 milyon YTL olduğunu, bu borçların 41 milyon 116 bin YTL'sinin Başkan Yıldırım Demirören'e geri kalan 51 milyon YTL'nin ise diğer giderlere ait olduğunu bildirdi.

ATIF KEÇECİ: KULÜBÜN ASIL BORCU 92 DEĞİL 160 MİLYON YTL

Beşiktaş Divan Kurulu'nun bugün yaptığı 2008 yılının ilk divan kurulu toplantısında divan üyesi Atıf Keçeci yönetime sert eleştirilerde bulundu.

Yönetimin isteği doğrultusunda basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda Keçeci, diğer divan üyelerinin dile getirdiği borçlar ve maddi konularda yapılan yanlışlıkları dile getirdi.

Keçeci ayrıca, Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş'un açıkladığı borcun 92 MİLYON YTL olmadığını, gerçek borcun 130 milyon YTL civarında olduğunu belirtti.

Öte yandan Keçeci, şu an itibariyle Fenerbahçe'nin piyasa değerinin 1.21 milyar YTL, Galatasaray'ın 187 milyon YTL Trabzonspor'un ise 182 milyon YTL olmasına rağmen, Beşiktaş'ın 57 milyon YTL olduğunu açıkladı. Borsada ise diğer kulüplerin hisselerinin yükselişte olmasına rağmen Beşiktaş'ın devamlı değer kaybettiiğini de hatırlattı.

Toplantıda söz alan diğer divan üyeleride yönetimi mali konularda yapılan hatalardan dolayı eleştirdi.

TOPLANTININ KULÜP BİNASINDA YAPILMASI DİVAN ÜYELERİNCE ELEŞTİRİLDİ

Beşiktaş'ın bugün yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nda maddi konularda birçok eleştiri alan Siyah-Beyazlı yönetime, son eleştiri Divan Kurulu Toplantısı'nın yapıldığı yer konusunda geldi.

Bundan önceki toplantıların daha geniş otel ve konferans salonlarında yapıldığını hatırlatan bazı divan kurulu üyeleri, bugün yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nın kulüp binasındaki Divan Lokali'nde yapılmasıyla ilgili, Beşiktaş Kulübü yönetimine eleştirilerde bulundu.

Divan kurulu üyeleri, toplantının daha büyük bir salonda değilde, bu tarz toplantılar için yetersiz olan Divan Lokali'nde yapılmasını, kendilerine yapılan bir saygısızlık olduğunu ifade edildi.

Toplantıda sözü alan bazı konuşmacılar, Beşiktaş Kulübü yönetiminin Divan Kurulu Toplantısı'nı daha büyük bir alanda yaptıramayacakları kadar maddi sıkıntı içinde olduklarını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title