Haberler

Aşıklar Derince’de Buluştu

Gecenin Organize Edilmesine Büyük Katkı Sağlayan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise Alkışlar Eşliğinde Kürsüye Davet Edildi.

"Anadolu'yu Yaşamak" projesini hayata geçiren Derince Belediyesinin katkılarıyla merkezi Derince'de bulunan Kocaeli Erzurumlular Derneğinin Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği aşıklar şöleni büyük ilgi gördü.

Protokolden yoğun ilgi

"Anadolu'yu Yaşamak" projesini hayata geçiren ve derneklerin faaliyetlerine destek olan Derince Belediyesi, bu kez Kocaeli Erzurumlular Derneği'nin muhteşem bir gece organize etmesine katkı sağladı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Erzurumluların buluşmasında Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok, Kocaeli Erzurumlular Federasyonu (KEDFE) Başkanı Muhammet Şık, Erzurumlular Federasyonu eski Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Gencay Yıldıztekin, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, MHP İl Başkanı Celalettin Yaylak, Derince Kent Konseyi Başkanı Naip Yıldırım, Saadet Partisi İlçe Başkanı Erkan Katırağ, HAS Parti İlçe Başkanı Hasan Malo, MHP İlçe Başkanı Emin Şimşek, BBP İlçe Başkanı İsmail Çorbacı, Derince Belediyesi eski Başkanı Halit Altuntaş, dernek yöneticileri, dernek başkanları, muhtarlar, iş adamları ve Erzurumlu vatandaşlar katıldı.

Derince Belediyesi'ne teşekkür

500'ü aşkın davetlinin katıldığı yemekli gecede ilk olarak açılış konuşmasını Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok yaptı. 'Derince Belediyesi'nin desteklediği geceye hoş geldiniz' diyerek söze başlayan Gözütok, "Aşıklar şölenine hoş geldiniz. Bu programla sizi Erzurum'a götüreceğiz. Doğduğumuz Erzurum şehrini, doyduğumuz Kocaeli ile harmanlıyoruz. Erzurumspor nasıl sevdamızsa Kocaelispor da bizim sevdamız" dedi. Gözütok, geceye katkı sağlayan başta Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar olmak üzere herkese teşekkür etti. Kocaeli Erzurumlular Federasyonu (KEDFE) Başkanı Muhammet Şık ise yaptığı konuşmada "Aşıklar programını bize sunan Kocaeli Erzurumlular Derneği ve Derince Belediyesi'ni kutluyoruz. Derince Belediyesi örnek bir belediyecilik anlayışı gösteriyor. İnşallah bütün ilçelerde aynı olay yaşanır" dedi. KEDFE kurucu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adaylığı için çalışan Gencay Yıldıztekin yaptığı konuşmada "belediyelerin böyle güzel organizasyonları gerçekleştirmesi ile Anadolu görgü ve geleneklerinin ayakta kalmasını sağlaması gerçekten çok güzel bir durum, Derince belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar'a teşekkür ediyorum. Ayrıca aşıklarımıza da söyledikleri güzel eserlerinden dolayı da teşekkür ediyorum"dedi. Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu yaptığı konuşmada belediye ile sivil toplumun birlikte yaptığı bu gecenin herkesi mutlu ettiğini söyledi.

Aşıklar gönülleri fethetti

Gecenin organize edilmesine büyük katkı sağlayan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise alkışlar eşliğinde kürsüye davet edildi. Başkan Alemdar yaptığı konuşmada "İyi ki sizler varsınız ve iyi ki bizler buradayız. Sizleri ailemiz biliyoruz ve birlikte huzurluyuz. Bu huzuru bizlere yaşattığınız için teşekkür ederiz. Bu sizlerin güzelliğini yansıtıyor. Biz Derince Belediyesi olarak 'Anadolu'yu yaşamak' adı altında bu geceleri organize ederek sizlere katkı sağlamak istedik. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok kürsüye çıkarak Erzurum'un simgesi olan oltu taşı tespihi Başkan Alemdar'a hediye etti. Erzurumlu Garip Memo'nun şarkılarıyla başlayan gecede şiirler okundu ve Erzurum Bar ekibi sahne aldı. Aşıklar Nuri Çırağı, Erol Ergani, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam, Mustafa Aydın, Erol Şahiner, Taner Öztürkoğlu, Temel Turabi, Garip Memo, Muhsin Kılıç, Coşkun Şamiloğlu ve Nejdet Kuyumcu'nun sahne almasıyla coşku arttı. Geceye katılan aşıklara ise Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin ve Kocaeli Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok tarafından teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title