Haberler

Aşık Veysel Ölüm Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 43'üncü yıl dönümünde Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Sivrialan Köyü'ndeki mezarı başında anıldı.

78 yaşında hayatını kaybeden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 43'üncü yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene Vali Alim Barut, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Aslan, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu, protokol üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Törende Aşık Veysel için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı. Sivas Valisi Alim Barut anma programında yaptığı konuşmada, "43'üncü yılında ikinci kapıdan geçmiş, sadık yarine kavuşmuş Veysel'in huzurundayız. 'Her kim ki olursa bu sırra mazhar, Dünyaya bırakır ölmez bir eser, Gün gelir Veysel'i bağrına basar, Benim sadık yarim kara topraktır' diyerek bu günlerimize işaret etmiştir. Her yaradılan gibi bedeni sadık yari kara toprağa karıştı. Ama ben gidersem sazım sen kal dünyada' demişti. Sazı ve sözü ile burada kaldığına göre Veysel aramızda demektir" dedi. CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ise Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 43'üncü yılında rahmet ve özlemle andığını dile getirdi. Aşık Veysel'in torunu Gündüz Şatıroğlu ise "Ülkemizin içinden geçtiği dönem zor bir dönem, dedemin şiarı barış, kardeşlik, dostluk, ayrım yapılmadan herkesin eşit şekilde yaşaması bizimde düsturumuz olması gerekir diye düşünüyorum. Aile olarak bugüne kadar Aşık Veysel'i anmak için yolu Sivrialan? dan geçen herkese minnettarlığımızı iletiyorum" dedi. Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra Aşık Veysel Şatıroğlu'nun Şarkışla ilçe merkezinde ikamet eden 82 yaşındaki oğlu Ahmet Şatıroğlunu evinde ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aşık Veysel Şatıroğlu Şarkışla Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title