Haberler

ASİAD: "Ostim'deki Patlamalarda İhmal Var"

Asiad Ankara Şube Başkanı Serhat Esen, Ostim ve İvedik Sanayi Sitelerinde Meydana Gelen Patlamalarda İhmalin Söz Konusu Olduğunu Belirtti.

ASİAD Ankara Şube Başkanı Serhat Esen, Ostim ve İvedik Sanayi Sitelerinde meydana gelen patlamalarda ihmalin söz konusu olduğunu belirterek, "Bu ülkede iş ve işçi güvenliği var Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Ankara Şube Başkanı Serhat Esen, Ostim ve İvedik Sanayi Sitelerinde meydana gelen patlamalarda ihmalin söz konusu olduğunu belirterek, "Bu ülkede iş ve işçi güvenliği var. Ama kanun ve yönetmelikler uygulanmadığı sürece neye yarar. Sonuç tam bir fiyasko" dedi.

ASİAD Başkanı Esen yaptığı yazılı açıklamada, Ostim'de bulunan Mega Center içindeki yatay sondaj üretim tesisinde meydana gelen patlamanın sanayici ve iş adamlarını da çok üzdüğünü belirtti. Esen, "Şimdi olayı TV kanallarından tüm detayları ile izlemek ve bir şey yapamamak, çaresiz kalmak kaderimiz midir? Neden biz ülke olarak buradayız? Neden insanca yaşam ve çalışma hakkını sağlayamıyoruz? Sorularının yanıtını aramalıyız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işletmenin işletme belgesinin olmadığını söylüyor, boşuna suçlu aramayalım" diye konuştu.

- "SONUÇ TAM BİR FİYASKO"-

Türkiye'de iş güvenliğine dair kanun ve yönetmeliklerin uygulanmadığını ifade eden Esen, "Patlamada suçlu, elbette ki masum ve emeği için çalışanlar değildir. İş gayet net ve açıktır. Bu ülkede iş ve işçi güvenliği var. Ama kanun ve yönetmelikler uygulanmadığı sürece neye yarar. Sonuç tam bir fiyasko? Her şeyiniz iyi olabilir ekibiniz, binanız ve düzeniniz ama o fabrika sahiplerinin ve orayı denetleyenlerin zihniyetini bir sanayici ve iş adamı olarak incelediğimde ihmalkarlık, adam sendecilik, kayırmacılık, hep bana, hep bana diyen bir zihniyeti taşıdığını üzülerek belirtmek isterim" dedi. Esen sözlerini şöyle sürdürdü: "İvedik'teki patlamanın hemen ardından olay yerine giden Ankara Valisi sayın Alaaddin Yüksel de acı gerçeği gözler önüne seriyor. İşletmenin torna atölyesi olarak ruhsat aldığını ancak tiner ve boya imalatı yapıldığını söylüyor. Bu ne cesaret ve vurdumduymazlık. Bu ihmal ve sorumsuzluk değil de nedir?"

- KOÇ VE SABANCI'NIN FABRİKALARI-

Ortadoğu'nun üretim kalbi diye bilinen Ostim'de denetim ve can güvenliğinin çalışanların dışında işverenin, ve özellikle yönetenlerin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Esen, "Bugüne kadar Koç ve Sabancı ailesinin ya da benzerlerinin sahibi olduğu fabrikalarda böyle bir patlama olduğunu duymadım bilmiyorum. Peki bu fabrikada niye patlama meydana geldi? Lütfen iyi bir soruşturma yapılarak ihmali olanların en iyi şekilde cezalandırılarak ilan edilmesini istiyorum. Bu işin ihmali ve şakası, üstelik bu konuda para tasarrufu dahi olamaz. Acı, ateşin düştüğü yerde değil Türkiyemiz'de hissedilmelidir" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title