Haberler

Asiad'ın Hedefleri Büyük

Güncelleme:

Barış Aydın, ASİAD'ın Günaydın Restoran'da verdiği iftar yemeğinde Başkentli gazetecilerle bir araya geldi.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, EXPO'da adaylık sırasının artık Ankara'ya geldiğini savunarak, ''EXPO 2025'e aday kentler önümüzdeki bir yıllık süreçte belli olacak. ASİAD olarak Ankara'nın adaylığı için tüm gücümüzle çalışacağız'' dedi.

Aydın, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, 25. kuruluş yıldönümünü kutlayan ASİAD'ın bir süre önce yapılan genel kurulunda güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildiğini anımsattı. ASİAD olarak medya ile ilişkilere büyük önem verdiklerini vurgulayan Aydın, Yönetim Kurulu'nda ve Yüksek İstişare Kurulu'nda ikişer gazeteci üyelerinin bulunduğunun altını çizdi.

ASİAD'ın halen 200 üyesinin bulunduğunu kaydeden Aydın, tüzük değişikliği yaptıklarını, yeni katılımlarla üye sayılarını binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. ASİAD'ı Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri haline getirmek için yola çıktıklarını anlatan Aydın, ''Göreve gelir gelmez ilk olarak derneğe, vizyonumuza yakışır bir bina kazandırdık. Üyelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, bünyesinde toplantı, seminer salonlarının da yer aldığı yeni binamızın açılışını eylül ayı içinde yapacağız'' dedi.

-''Ankara sevdalısıyım''.

Ankara sevdalısı olduğunu, 12 yıldır sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptığını kaydeden Barış Aydın, şunları söyledi:

''Kayserili, Adanalı, Rizeli, Yozgatlı olabilirsiniz ama Ankara'da yaşıyorsanız, doyduğunuz yere vefa borcunuzu ödemelisiniz. Adında Ankara olan her yerde bugüne kadar var oldum. Sivil toplum kuruluşlarında aralıksız 12 yıl görev aldım. Ankaragücü, Gençlerbirliği kulüplerinin yönetiminde yer aldım. 2 dönem TÜGİAD Ankara'nın yönetim kurulu başkanlığını yaptım. Bundan sonra da hizmetimi ASİAD'da sürdüreceğim.''

Ankara'nın artık memur kenti kimliğini geride bıraktığını, 21 üniversitesi ile bir bilim kenti olduğunu kaydeden Aydın, ''Başkentimiz, yeni yatırımlarla savunma sanayinin, havacılık ve uzay sanayisinin merkezi konumuna geldi. Artık Ankara, bugün Gebze'de inşa edilen Silikon Vadisi projesinin bir benzerini hayata geçirecek altyapıya sahip bir kent konumundadır. Ankara, Silikon Vadisi ya da benzeri bir projeyi hak etmektedir. Bu konu, ASİAD'ın en önemli hedef projelerinden biridir'' ifadelerini kullandı.

-EXPO adaylığı-

Ankara'nın artık hedeflerini büyütmesi gerektiğinin altını çizen ASİAD Başkanı Aydın, bu hedeflerden birinin de EXPO 2025 olduğunu bildirdi.

EXPO'ların, düzenlendiği kentlere hem ekonomik, hem de kültürel anlamda çok önemli katkılar sağladığını anlatan Barış Aydın, ''EXPO yatırımları 10-15 milyar dolar civarında olurken, bazı kentlerde bu rakam 25 milyar doları bulmaktadır. 180 gün süren EXPO'lar, düzenlendikleri kentlerin turizmine de büyük katkı sağlamakta. 2010 yılında Şanghay'da düzenlenen EXPO, 73 milyon kişiyle ziyaretçi rekoru kırmıştır. 1851'de Londra'da yapılan EXPO kente Kristal Palas'ı, 1889'da Paris'te yapılan EXPO da kente meşhur Eyfel Kulesi'ni kazandırmıştır'' diye konuştu.
''EXPO'da adaylık sırası artık Ankara'da'' diyen Aydın, şöyle devam etti:

''Ankara'nın EXPO 2020 adaylığı konusunda ciddi mücadeleler vermiştik. Ancak, 2015'te olduğu gibi 2020 için de İzmir aday gösterildi. Biz de bu karara saygı gösterdik ve İzmir'i destekledik. Maalesef İzmir EXPO 2020'yi alamadı. EXPO 2025'e aday kentler önümüzdeki bir yıllık süreçte belli olacak. ASİAD olarak Ankara'nın adaylığı için tüm gücümüzle çalışacağız. Artık adaylık sırasının Ankara'ya geldiğine inanıyoruz. En büyük kozumuz da Akyurt bölgesinde yapımına başlanan Uluslararası Fuar Merkezi olacak. Arsası alındı, projeleri çizildi, bir an önce inşaatına başlanıp Ankara'ya kazandırılması noktasında takipçi olacağız.''

Aydın, TÜGİAD Ankara Başkanı iken gündeme getirdiği yurt dışına direkt uçuşlar konusunu, çevre illerin valilikleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ile ortak hareket ederek gündemde tutmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Yemeğin ardından gazetecilerle sohbet eden Aydın, Çankaya Belediye Başkan adaylığı hatırlatılıp siyasete devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine, ''Öncelikle şunu söyleyeyim, ASİAD'da siyaset olmaz, olmayacak. Biz her görüşe, her siyasi düşünceye eşit mesafede olacağız. Bizim tek düşüncemiz Ankara'ya hizmet etmektir. Ancak herkesin bir siyasi görüşü, gönül verdiği bir parti mutlaka vardır. Barış Aydın olarak ben de Çankaya Belediye Başkan adaylığım dolayısıyla AK Parti'ye üye oldum. Eğer partim önümüzdeki süreçte bana bir görev verirse, seve seve yerine getiririm'' yanıtını verdi.

Aydın, konut sektörünün sorunlarına ilişkin bir soru üzerine de konut kredisi faizlerinin yüksekliğinden yakındı, bankaların faizleri düşürmemesi halinde kentsel dönüşüm projelerinin uygulamasında da sorunlar yaşanabileceğini bildirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Silikon Vadisi Barış Aydın Türkiye İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title