Haberler

Aşı timleri Bayburt'un "mavi" kategoriye geçmesi için köyleri dolaşıyor

Güncelleme:

Bayburt ve ilçelerinde sağlık ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "sarı" kategoride yer alan kentin "mavi"ye geçmesi için yoğun mesai harcıyor.

Bayburt ve ilçelerinde sağlık ekipleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasında "sarı" kategoride yer alan kentin "mavi"ye geçmesi için yoğun mesai harcıyor.

Sağlık Bakanlığının hazırladığı illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarında ikinci sırada yer alan Bayburt'ta, bugüne kadar 44 bin 389'u birinci doz olmak üzere 90 bin 259 doz aşı uygulandı.

Risk haritasında "sarı" kategorideki kentin bir an önce "mavi"ye geçmesi için yoğun çalışma yürüten ekipler, il ve ilçe merkezlerindeki aşı noktalarının yanı sıra 4 mobil aşı ekibiyle köy köy, ev ev gezerek vatandaşları aşılıyor.

Toplum Sağlığı Merkezindeki hazırlıklarının ardından sabahın ilk ışıklarıyla köylere giden ekipler, muhtarlarla görüşerek daha önce hiç aşı olmayan veya ikinci, üçüncü doz aşısını yaptırmak isteyenleri köy odasında aşılıyor.

Yaşadıkları zorluklara rağmen salgınla mücadelede ön safta yer alan ekipler, aşı için zaman zaman vatandaşların evlerine kadar gidiyor.

İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezinde halk sağlığı uzmanı olarak görev yapan Dr. Kübra Nur Bölük, AA muhabirine, kentte aşı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Toplumsal bağışıklığa ulaşmak için sabah erken saatlerde yola koyulduklarını anlatan Bölük, her gün 5 köy gezerek aşı yaptıklarını belirtti.

Kovid-19 risk haritasında "sarı" kategoride yer alan kentin "mavi"ye dönmesi için çabaladıklarını dile getiren Bölük, "Bayburt'un aşılama oranı yüzde 71'de. Yüzde 75'e ulaşıp mavi iller arasına katılmak için ekiplerimizle birlikte aşı çalışmalarına devam ediyoruz. Hem köylerde toplu aşılamamız hem de devlet hastanemiz ve valilik önündeki aşı çadırımız aktif şekilde çalışmakta." dedi.

Bölük, Kovid-19'la mücadele etmek ve toplumsal bağışıklığa ulaşmak için herkesi aşı olmaya davet ederek, "Şu anda köylerimizi ikinci kez geziyoruz. İlk gittiğimizde çok yoğun talep vardı. İkinci ziyaretimizde hem gurbetçilerin çekilmesi hem de kırsaldaki vatandaşların merkeze gelerek aşılarını tamamlaması nedeniyle biraz daha azalmış durumda. Ama halen birinci doz aşı yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

"Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz"

Köydeki aşılama çalışmasına katılan hemşire Yasin Yıldırım da mobil aşı ekipleri olarak 9 aydır köy köy, ev ev gezerek halka aşı ulaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Zorlu hava şartları, zorlu koşullarla karşılaştık ama bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Amacımız Bayburt'u maviye dönüştürmek ve toplumsal bağışıklığı artırmak. Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Halkımızın sadece aşı olması bizim için yeterli."

Merkeze bağlı Çayırözü köyünde, mobil ekiplerce üçüncü doz aşısı uygulanan Selahattin Akburak ise köyde işleri olduğu için kente gidip aşı olamadığını belirterek, "Şimdi geldim, burada oldum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Hepsinden Allah razı olsun." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Bayburt Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title