Haberler

Asi Nehri'ni İstila Eden Su Canavarları Temizleniyor

Asi Nehri'ni istila eden su canavarları temizleniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bayram Öksüz:

"Bu zararlı bitki Afrin ve Suriye'den geliyor. Bizim temizleme çabamız yeterli olmuyor"

Daire Başkanı Öksüz, temizleme çalışmalarına Tarım Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Çevre Bakanlığının da destek vermesini istedi

HATAY - Son günlerde üzerinde yer alan su sümbülleri ile adından sıkça söz ettiren Asi Nehri'nde köprü ayaklarına takılan sümbüller, belediye ekiplerince temizleniyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bayram Öksüz, su sümbülleri yüzünden nehirde kötü koku da oluştuğuna dikkat çekerek temizleme çalışmalarına Tarım Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Çevre Bakanlığının da destek vermesini istedi.

Lübnan'dan başlayan, Suriye sınırını aşarak Türkiye'ye ulaşan ve ters akmasıyla bilinen Asi Nehri, son günlerde üzerini kaplayan su sümbülleri ile konuşuluyor. Antakya yakasında ise köprü direklerine takılan su sümbülleri, büyükşehir belediyesi personelleri tarafından temizleniyor.

Çalışmaları yakından takip eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bayram Öksüz, 3 hafta süren yağışlı hava nedeniyle sürdüremedikleri çalışmalara yeniden başladıklarını aktardı. Başkan Öksüz, "Yaklaşık 5 aydır bu çalışmaları sürdürüyoruz. Yağmurdan dolayı üç hafta çalışamadık, 3 hafta içerisinde çok birikmiş su sümbülleri. Bugün yağmur olmadığı için ekiplerimiz yeniden tekne marifetiyle müdahale ediyorlar. Burada birikmiş olan su sümbüllerinin tamamını temizleyene kadar çalışmalarımız devam edecek" dedi.

"Bizim temizleme çabamız yeterli olmuyor"

Su sümbüllerinin beraberinde kötü koku ve görünümün meydana geldiğini ifade eden Başkan Öksüz, tarım bakanlığı, devlet su işleri ve çevre bakanlığının da destek vermesini istedi. Öksüz, "Biliyorsunuz, su sümbülleri çok hızlı çoğalan ve yayılan su bitkisi aynı zamanda su canavarı olarak da biliniyor. Su ekosistemi ve tarımsal yapı açısından oldukça zararlı olduğu bilinen bir bitki türü. Zaman içerisinde burada biriktiğinde, hem çürümeden kaynaklı hem de üzerinde topladığı kirlilikten kaynaklı çevre ve halk sağlığı oldukça rahatsız edici, kent konforu açısından, yaşam konforu açısından rahatsız edici bir durum yaşatıyor. Hem üzerinde topladığı sizinde gördüğünüz biriktirdiği kirlilikten dolayı hem de sivrisinek ve diğer haşerelerin üremesine uygun ortam oluşturdu, hem de kokuya sebep olduğu için. Bu nedenle buradaki görev yetki sorumluluk özellikle tarım bakanlığı, devlet su işleri ve çevre bakanlığında olmasına rağmen biz Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, çevre hassasiyeti dolayısıyla, kent temizliği ve halk sağlığına verdiğimiz önemden dolayı 5 aydır bu çalışmanın fiilen içerisindeyiz, aralıksız sürdürüyoruz. Halende sürdürmeye devam edeceğiz ama bizim çabamız yeterli olmuyor gördüğünüz gibi, çok yoğun geliyor çünkü. Afrin'den ve Suriye'den bu tarafa gelen bir bitki türü. Bununla ilgili etkin, ekonomik ve sürdürülebilir mücadele yönteminin mutlaka az önce saydığım kurumlar tarafından geliştirilmesi ve uygulamaya koyulması gerekiyor. Bunun için koordinasyon şart, valilik koordinasyonunda ilgili bakanlıkların da desteğiyle bizimde içinde bulunacağımız bir organizasyonla bu işin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Mutlaka bu bakanlıkların, bu kurumların sorumluluk alıp işe dahil olması lazım" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adebayo Akinfenwa Asi Nehri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title