Haberler
Güncelleme:

Dünyadaki aşı karşıtlığı kızamık vakalarını patlattı! Profesör, "Koronavirüsten daha tehlikeli" diyerek uyardı

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kızamık vaka sayısının yıldan yıla arttığını söyleyip "Koronavirüsten çok daha tehlikeli bir hastalık. Koronada bir kişi 3 kişiye bulaştırırken, kızamıkta 18 kişiye bulaştırıyor" dedi. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (25)

kağan:

Çocuklarımdan birini aşılattım, diğerine ise yaptırmadım. Aşı yaptırmadığım çocuğumun sağlığı şu an diğerinden daha iyi. Yan etkilerinin ne derece zararlı olduğunu bilim insanları söylüyor. Aşı vurulduğunda belki o hastalığa mani oluyor ama ileriki yaşlarda çok farklı hastalıkları da vücuda enjekte etmiş oluyorlar. İlaç firmalarının ''iyileşmiş hasta kaybedilmiş müşteridir'' mantığı ile çalıştığını bir zamanlar ceo luk yapan bir kişi haykırdı. Haberlerde okuduk bunu.

26
10
yanıtYanıtla
kağan bey:

kağan bey aşı ile korunduğunuz hastalıklar erken yaşta büyük sağlık problemlerine yol açabilecek çok tehlikeli hastalıklardır. Ve alınan risk çok fazla, pişman bile edebilir. Mesela bugün pnömokok menerjit aşı sayesinde ne kadar azaldı. Bizi zehirliyen aşı değil hava kirliliği aynı hassasiyeti göstererek çoçuklarımızı hava kirliliğinden koruyoruz mu peki, şehir hayatından vazgeçmek zor , eğitim ve olanaklar yüzünden. Aşı olmazsa halimiz nice idi, rabbim devayı bir şekilde veriyor.

yanıt1
yanıt1
kağan:

Aşı konusunda Türkiye''deki doktorlara da güvenmiyorum. 6 aylık bebeğe gargara şurup yazan doktor değil, ilaç firmasının satış temsilcisi olabilir. Ayrıca aynı işlevi gören birden fazla ilacı yamak da cabası. . . . Aşı reddi ile alakalı kanun hazırlatmak için baskı yapanlar inanıyorum ki ilaç baronlarıdır. TÜRK MİLLETİNİ KANDIRIYORSUNUZ. BUNA EMİNİM.

17
7
yanıtYanıtla
Kağan''A Cevap:

Cahil cahil konuşuyorsun. Gargara şurup değildir o, şuruptur sadece. Ayrıca sen istemezsen aşılatma çocuğunu. Olacaklarsan sen sorumlu olursun. Hepimiz çocukken olduk bu aşıları. Nedir bu bilmişlik anlamıyorum! Hepiniz doktor kesildiniz başımıza mübarek.

yanıt3
yanıt3
enciniyır:

kesinlikle katılıyorum. her meslekte işini kötüye kullanan vardır ama söz konusu insan sağlığı olunca daha ciddi olmalıdır. örneğin eşim3 aylık hamileyken gıda zehirlenmesi yaşadı, özel hastanede acil hekim eşime antibiyotik yazdı ve prospektüsünde hamileler asla kullanmamalıdır yazıyordu. eşim kullansa ya düşük olacak, yada bebeğimiz sakat doğacak veya da ölecekti. Sorgulayın, hesap sorun, hemen ötekileştirmeyin. insanlara tavsiyem budur.

yanıt3
yanıt0
gökhan:

bir çocuğuma yaptırmadım. ikinci çocuğum oldu ona da yaptırmayacağım. . . Yarın haberlere birkaç tane ''kızamıktan öldü'' haberleri eklediler mi bu millet koşa koşa gider yaptırır. Çünkü cahillik ve korkaklık had safhada. Hala görmüyorsunuz sağlık, tıp alanı şirketleşmiş durumda. Şirketlerin de tek amacı vardır. O da kâr kâr kâr. yani para para para. Kimse sizi ve çocuğunuzu düşündüğü yok. Öncelikle aşılar üzerindeki iddiaları yüzde yüz bertaraf edin. Yapamazsınız.

10
5
yanıtYanıtla
Bahadır:

Lan ampul beyinli yaptırmadım diyorsun da ya çocukların millete bulaştirirsa vebalini alacanmi

yanıt5
yanıt11
corci:

haberde bahsedilen ve kızamık vakalarının patlamasına sebep olan kafa aha tam da bu işte. . yazık o çocuklara

yanıt1
yanıt4
BİR BİLENE SOR:

Aşılı çocuğun su çiçeği çıkardığında kızamık geçirdiğinde kabakulak olduğunda, aşısız olana da bulaşacak. O zaman ne yapacaksın? Aşılı olan hafif atlatacak ya öbürü? Peki aşısız olan bu virüsü başka çocuklara da bulaştırdığında ne olacak? Sen de oldun bu aşıları çocukken, verem, kızamık, su çiçeği hepimiz olduk bu aşıları. Bu nedenle hafif atlattık bu hastalıkları. Eskiden çocuklar bu hastalıklardan ölüyordu bilmem haberin var mı?

yanıt1
yanıt2
anti-bahadır:

Mübarek din kardeşim, gökhan beyfendi çocuklarına aşı yaptırmayarak aşı yaptırmış diğer insanlara nasıl bulaştırabilir?

yanıt1
yanıt0
Bahar:

Anti Bahadır Bey, aşı yaptırılmamış olan bir çocuk su çiçeği, kızamık, kabakulak, kızıl vs. gibi hastalıkları çok ama çok ağır geçirir. Aşılı çocuklara da doğrudan bulaştırır ve hastalık ağırlaşır. Aşı her zaman koruyucudur. Bizler de olduk bu aşıları. Eskiden insanlar veremden ölürmüş, biz aşısını olduk verem bitti. Su çiçeğini aşı sayesinde 3 günde atlattık. Aşı olmayan çocuklar sırf kızamıktan bile ölebiliyor. Aşı yaptırmayan çocuklar virüsü daha kolay bulaştırıyor. Hastalık ağır geçiyor.

yanıt1
yanıt1
BEN GÖKHAN:

Evet. Tüm sorumluluğu alıyorum. Ve sizler gibi korkmuyorum. Allah aşkına hiç okuyor musunuz? Araştırıp sorguluyor musunuz? Çocuğumun velisi benim. Çocuğun iradesi, yetkisi yok. Bunu herkes biliyor. Yetki ve sorumluluk bana ait. Bu kanunen de böyledir. . . Bekleyin. İleride çokça konuşulacak. Bir bir ortaya çıkacak saklanan gerçekler. o gün aşı olmayan değil aşı olanları korku kaplayacak. . .

yanıt2
yanıt1
dabılanti-bahadır:

1- verem aşısı çıkmadan dünyada bitti. 2- aşı firmaları bile aşılarının koruyuculuğu konusunda kesinlik veya yüzdelik veremiyor ama siz bu konuda epey uzmansınız anlaşılan. 3-aşısız çocukların hastalık yaydığına dair bir bilimsel çalışma mevcut değildir. 4- kabakulak, kızamık gibi çocuk hastalıklarını geçiren çocukların astım gibi birçok immün hastalıkları geçirme olasılığı düşmektedir(bilimsel kanıt)sonuç safsatayla konuşmuyoruz, kahvede konuşur gibi atıp tutmuyoruz BİLİMSEL KANIT sunuyoruz.

yanıt2
yanıt0
enciniyır:

Allah(cc) şahitidim olsun arkadaşlar, kardeşler, abimlerim , ablalarım; gözünüzü açın! emin olun ki aşı yaptırmayan bizler, aşı yaptıranlardan daha çok araştırıyor daha çok tıp makalesi okuyoruz. ve aşı zararlı değildir seni hastalıklardan koruyor yalanına inanmayın. tek bir sorum var sizlere. üzerinize giydiğiniz kıyafette, tekstil işlemlerinden dolayı(boya, apre vs, , ) formaldehit ve ağır metaller bulunmaktadır. formaldehit sınırı 6ppm(milyon gramda bir) ama vurulduğun aşıda 1-20miligram var.

7
2
yanıtYanıtla
A.A:

Bu adamın yatacak yeri yok! Önce Kovidle korku pompalıyordu;şimdi çıkmış kovid 3 kişiye bulaştırıyor diyor. Hani 15 kişiye bulaştırıyordu bir kişi. Bir dedikleri bir dediğini tutmayan; Çin de vakaların son bulmasını açıklayamayan, onlar atlattı biz atlatamayacağız; hastalığı geçirsenizde, aşı olsanızda maske takacaksınız diyen. Ve en önemlisi ''istesenizde istemesenizde sizi aşılayacağız'' diyen bir mahluğun, aşının zorunlu yapılması öncesi verdiği bu demeçlere şaşırmamak gerek!

9
0
yanıtYanıtla
Noname:

Su adam türkiye nin basina gelmis bir bela bunu hala çıkarıp konusturmaktan bıkmadınız geçmiş açıklamalarına bakın gezmedi haber yok korona buna bulaşmıyor nasıl oluyorsa

7
2
yanıtYanıtla
Melo:

Yemin etki bizim sağlığımızı düşünüyon? Şirketler sana para ver miyor hııııı söyle ?

8
1
yanıtYanıtla
yaw he he:

bunun aşıyla alakası yok ülkemizin yıllar önce bittirme seviyesine getirdiği bu hastalıkları. gerçek şu bunun artışının sebebi artan mülteci akını su çiçeği bitmişti ülkede o bile tekrar başladı aşı olmayanlar yüzünden diyip haber yapıp milleti yanıltmayın

4
4
yanıtYanıtla
yaw he he:

sınırdan geçene aşı yapsalardı şimdik bu konuyu konuşmayacaktık bile ülkeye milyonlarca mülteci girdi. siz kalkmış aşı yaptırmayan aileleri topa tutuyonuz

yanıt3
yanıt3
Krhn:

Aşı yaptırmayanlara karşı buradaki bazı cahilane tepkilere anlam veremiyorum. Size ezberletilmis şeylere herkes uymak zorunda değil. Siz zannediyor musunuz ki anne baba otururken bir anda heyecan olsun diye çocuğuna aşı yaptırmaktan vazgeçiyor. Tabiki ezberden konuşan ve 2 youtube videosu izleyipte aşının faydalarını anlatanlarin tersine aylarca araştırıyorlar ve bu kararı verebiliyorlar. Papağanlik yerine yurtdışı dahil mahkeme sonuçları vs araştırılması daha iyi olacaktır. Herkes kendi çocuğundan mesuldur. 2 tarafida dinlemeyin kendiniz araştırın ve beyninizi kullanın lütfen. Hayatınızdaki en önemli kararlardan biri sonuçta.

5
2
yanıtYanıtla
enciniyır:

bana cahil aptal örümcek kafalı herşeyi diyebilirler, hatta trilyon versinler asla ama ASLA aşı vurulmam, evladımada vurdurmam.

yanıt1
yanıt0
cahilsavar:

aşıyı İsrailden Amerikadan aldığınız müddetçe hastalıklar azalmayacak tam tersi artacaktır. ülkemizdeki aşılara güvensizliğin en önemli sebebi budur

3
0
yanıtYanıtla
Blmn:

Aşı olmayandan aşı olana bulaşıyorsa, nasıl koruyor bu aşı o zaman?

3
0
yanıtYanıtla
Hemşire:

Bakın, suç çiçeği, kızamık gibi hastalıklar zaten çocukken geçiriliyor. Ama aşılı çocuklar bunları 3-5 günde atlatırken aşısız çocuklar ya çok ağır geçiriyor ya da hayatlarını kaybediyor. Aşı sizi bu tür çocukluk çağı hastalıklarından korumaz. Yalnızca çok hafif atlatmanızı ve ölümcül olmamasını sağlar. Eskiden veremden ölüyorlardı, su çiçeğinden ölüyorlardı, kabakulaktan ölüyorlardı. Şimdi aşılar sayesinde birkaç günde iyileşiyor bu hastalar.

yanıt1
yanıt0
Hemşireye Elcevap:

dsö bile diyorki çocukluk hastalıları, kk su çiçeği gibi hastalıklarda eğer yeterli gıda, yeterli temizlikte suya ulaşması sonucunda ölüm görülmemektedir. aynı zamanda su çiçeği ve kızamık gibi hastalıklar immün sistemininin gelişmesi gardını kuvvetlendirmesini sağlar. ama aşı seni sekel bırakabilir, hatta ani ölüm riski bile vardır. örneğin kkk aşısı vurduğunuz çocuk ani septik şok geçirse ve Allah korusun ölse, sorumluluk kabul edecekmisiniz veya kkk aşı üreticisi sorumluluk alacak mı ?

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title