Haberler

Ashton Lübnan'da

Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton ile Suriyeli mülteciler konusunu görüştü.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Süleyman, Ashton'la Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilerin yükünün paylaşılması konusunu görüştü.

Süleyman'ın görüşmede Ashton'a, Arap ve yabancı büyükelçilerin mültecilerin yükünün paylaşılmasına yönelik önerilerini aktardığı ifade edildi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve Lübnan Meclis başkanı Nebih Berri ile de görüşen Ashton'ın, Lübnan'daki 27 Avrupa Birliği büyükelçisi ve çeşitli heyetlerle de biraraya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Lübnan basını, Avrupa Birliği'nin Lübnan'daki Suriyeli mültecilere destek olmak amacıyla finansal destek arayışına girdiğini yazdı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yayımlanan raporda, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacı sayısının 530 bine yükseldiği açıklanmıştı. Son bir hafta içinde 4 bin 900 Suriyeli sığınmacının Lübnan'ın kuzey kesimlerine ve Bekaa kentine giriş yapmasının ardından Suriye sınırına yakın bölgelerde insani yardım faaliyetleri geçici olarak durdurulmuştu. - Beyrut

Kaynak: AA / Güncel

Catherine Ashton Mişel Süleyman Avrupa Birliği Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title