Haberler

Asgd, Çorum'da Yılın Başarılı Sporcularını Belirledi

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (Asgd) Çorum Şubesi, Yılın Başarılı Sporcularını Belirledi. Asgd Tarafından Yapılan Değerlendirme Sonucunda Çorum'da Spor Alanında 'Yılın En'lerine Ödülleri Düzenlenen Törenle Verildi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Çorum Şubesi, yılın başarılı sporcularını belirledi. ASGD tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Çorum'da spor alanında 'Yılın En'lerine ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Turgut Özal İş Merkezi'ndeki belediye konferans salonunda düzenlenen ödül törenine ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Necip Cıdık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile ASGD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı. ASGD Çorum Şubesi Başkanı Halil Öztürk, başarıları görmezlikten gelmediklerini belirterek, spora katkısı olan ve bu alanda emeği geçen tüm kişi, kurum ve sporcuları ödüllendirmek istediklerini ifade etti. Halil Öztürk, "İl, özellikle son yıllarda birçok branşta atılım yaptı. Judo, güreş ve basketbol branşlarında kentimizin adı başarıyla temsil edildi. Spor basını olarak bu başarıları haberlerimize taşımak bize ayrı bir mutluluk verdi. Dileriz, bu başarılarımız artarak sürer" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde, 2006 yılında Dünya Güreş Federasyonu (FILA) tarafından 'Dünyanın en başarılı sporcusu' seçilen Çorumlu Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçi Nazmi Avluca, ASGD tarafından özel ödüle layık görüldü. Avluca'ya ödülü ASGD Çorum Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya tarafından verildi. Avluca, memleketinde olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek, kendisini ödüle layık görenlere teşekkür etti.

ASGD Çorum Şubesi, Avluca'nın yanı sıra 27 Ağustos 2006 tarihinde Guatamala'da düzenlenen Gençler Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Çorumlu güreşçi Ahmet Peker'i de 2006 yılının en başarılı sporcusu seçti. Genç güreşçi ödülünü, ASGD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Bursalı'nın elinden aldı.

Törende, 2006 yılının En Başarılı İl Temsilcisi ödülünü Basketbol Çorum İl Temsilcisi Fatih Sami Şahin, En Başarılı Antrenör ödülünü Judo Antrenörü Hüseyin Üstündağ, 2006 yılının en başarılı takımı ödülünü Ümit Bayanlar Judo 1. Ligi'nde Türkiye Şampiyonluğu'nu kazanan Çorum Judo takımı, spora hizmet ödülleriniyse İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ertekin ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanı Nurettin Özen aldı. Ayrıca, Osmancık'ta başladığı futbol yaşantısını halen Süper Lig takımlarından Ankaraspor'da sürdüren Bilal Kısa'ya da özel ödül verildi.

Tören, ödül alan takım ve şahısların toplu halde fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

(KÇ-İY-İY-RO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title