Haberler

Asgari Ücretin Belirlenmesi Perşembeye Kaldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2008 Yılında Uygulanacak Asgari Ücreti Belirlemek Üzere Yaptığı 3. Toplantısı Sona Erdi. Perşembe Günü Tekrar Toplanacak Komisyonun, Bu Toplantıda Asgari Ücreti Belirlemesi Bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2008 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere yaptığı 3. toplantısı sona erdi. Perşembe günü tekrar toplanacak komisyonun, bu toplantıda asgari ücreti belirlemesi bekleniyor.

Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) yaptığı çalışmaları toplantıya getirdiğini ve bunların komisyon üyelerine dağıtıldığını bildirdi.

Komisyon üyelerinin, raporlar üzerindeki çalışmalarını tamamlayarak Perşembe günü saat 10.00'da son kez toplanmak üzere bir araya geleceklerini kaydeden Türkel, daha önce artışa yönelik yüzde 6-8 gibi rakamların telaffuz edilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

TÜİK'in çalışmasında bu seneki asgari geçim endeksi rakamı olarak ortalama 640 YTL'nin yer aldığını ifade eden Türkel, TÜİK'in rakamlarını net olarak algıladıklarını söyledi. Türkel, daha önceden kendilerinin iki tür bakış açılarının bulunduğunu hatırlatarak, "Biz, asgari ücretin en düşük devlet memuru maaşına eşitlenmesi tavrımızı koruyoruz. Eğer bu dikkate alınmayacaksa asgari ücret tespitinde TÜİK'in yapmış olduğu çalışmaların esas alınmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

İşveren temsilcisi TİSK Yönetim Kurulu üyesi Ali Nafiz Konuk da TÜİK'in rakamlarının toplu sözleşmelerde, asgari ücretin belirlenmesinde dikkate alınması gereken bir veri olduğunu ifade etti. Konuk, ancak hiçbir zaman tek bir veriye bağlı olarak hareket etmenin doğru olmayacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title