Haberler

Asgari Ücrete Yüzde 26,05 Zam Yapılmasının Ardından Emeklinin Zam Beklentisi Arttı

Güncelleme:

Asgari ücrete yüzde 26,05 oranında zam yapılmasının ardından milyonlarca emekli de benzer bir zam beklentisine girdi. Ancak emekli maaşlarını belirleyecek asıl kriter enflasyon farkı.

Milyonlarca asgari ücretlinin maaş zammı bugün yapılan toplantıyla açıklandı. Buna göre 2019 yılında asgari ücret net 2 bin 20 TL oldu. Asgari ücrete yapılan yüzde 26,05 oranında zammın ardından gözler emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi.

EMEKLİLER BEKLENTİYE GİRDİ

Milyonlarca emekli asgari ücrete yapılan yüzde 26,05'lik zammın kendilerine de yapılmasını bekler oldu. Ancak emekli maaşını belirleyecek asıl kriter ise 2018 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı.

UZMANLAR YÜZDE 10 DOLAYLARINDA ZAM BEKLİYOR

Emekli maaşlarında belirleyici olacak 2018 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranı belirleyici olacak. Kasım ayında 5 aylık enflasyon yüzde 10,6'ya gerilemişti. Aralık ayında da enflasyonun eksi çıkması halinde yeni yılda milyonlarca emekli ve memurun alacağı zam oranı daha da aşağıya düşecek. Uzmanlar ise yeni yılda emekli maaşına yüzde 10 dolaylarında zam yapılmasını bekliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title