Haberler

Asgari ücret 2. toplantı ne zaman?

Güncelleme:

2022 yılında verilecek olan asgari ücret hakkında detaylar araştırlırken Asgari ücret 2. toplantı ne zaman? sorusunun yanıtı sık sık karşımıza çıkıyor. Birinci toplantı sonrası henüz net bir miktar belirlenmedi. Genellikle dört toplantı sonrası belirlenen asgari ücret zammı hakkında detayları sizler için derledik. Asgari ücret 2. toplantı ne zaman? Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Asgari ücret 2. toplantı ne zaman? sorusunun yanıtı gündemin merak edilen konusu olarak karşımıza çıkıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmelerini tamamlaması ardından 2022 asgari ücret zammı belli olacak. Geçtiğimiz yıl dört toplantı sonrası belirlenen asgari ücretin bu yıl ne zaman belli olacağı henüz bilinmiyor. Asgari ücret ne zaman belli olacak?

ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan çalışmalar neticesinde işçi tarafının 3750-4000 lira arasında, işveren tarafının ise 3500-3750 lira arasında asgari ücret istediğini belirtti. Komisyon tarafından yapılacak ikinci toplantı 7 Aralık'ta gerçekleşecek. Zam miktarı yeni yıl öncesinde kesinleşecek.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin şunları söyledi;

2500 emekçiye ulaşıldı. Bunların yüzde 13'ünün asgari ücret dışında bir işte de çalıştıklarını ifade etmişlerdir. 3750 -4000 lira arasında rakamlar telâfuz ettiler.Ağırlıklı oran 3750 lira ile 4 bin lira arasında toplandığı görülmektedir. İşçilerimiz de asgari ücretin artmasının ekonomiyi canlandıracağını düşünmektedir. İşçilerin yüzde 60'ı asgari ücretin artmasının işçilerin işten çıkarılmasına neden olmayacağını söyledi.

Sürdürülecek teknik çalışmalar var. 4 oturumla tamamlanmasını düşünüyoruz. Bu süreci biz bu sene Türk-İş Başkanı Atalay Bey, Özgür Bey de makul bir yerde uzlaşacağımız yerde bitirelim çağırısında bulundu, biz de bu görüşteyiz. Kısa sürede bu meselenin çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz. Türkiye sosyal devlettir. Türkiye'nin sendikaları, emekçileri mutlu oldukça Türkiye'nin büyümesi motive olacaktır.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Asgari Ücret Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title