Haberler

Aşevinde Günlük Bin Kişiye İftar Yemeği

Lüleburgaz ilçesindeki Altıyol Birlik Aşevi'nde, her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği dağıtılıyor.

Lüleburgaz ilçesindeki Altıyol Birlik Aşevi'nde, her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği dağıtılıyor.

Lüleburgaz'da yayın yapan Radyo 39'un sahibi Mahmut Erdal'ın açtığı aşevine gelen vatandaşlar, ellerindeki kapları doldurarak evlerine götürüyor.

Erdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 senedir iftar verdiklerini, özellikle yoksul vatandaşların aşevlerine gelerek iftariyelik aldıklarını ve oruçlarını açtıklarını söyledi.

Erdal, "Bu işi hayır amacıyla yapıyoruz. Allah nasip ederse de gücümüz yettikçe devam ettireceğiz. Burada her gün yaklaşık bin kişiye iftar dağıtıyoruz. 4 çeşit yemeğin yanı sıra ekmek de veriyoruz. Yoksul vatandaşlar ellerinde kapları, tencereleri ile gelip ihtiyaçları kadar alıyorlar. İsteyen burada da yiyebiliyor" dedi.

Aşevlerinde 5 aşçının görevli olduğunu dile getiren Erdal, şöyle devam etti:

"Bu mübarek ayda, Allah bana bu imkanı verdiği için mutluyum. Yoksul vatandaşlarımızın bizim verdiğimiz iftariyelikle oruçlarını açması bizi çok mutlu ediyor. Onların bir hayır duası yeter. Biz yoksul vatandaşlarımızı yok saymıyoruz. Allah'ın verdiğini onlarla paylaşıyoruz. "

Aşevinden iftarlık alan vatandaşlar da böyle bir yardımın yapılmasının çok güzel olduğunu, etkinlikte emeği geçen herkese hayır duaları ettiklerini söylediler. Vatandaşlar, yemeklerden çok memnun olduklarını dile getirdiler.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title