Haberler

Asayiş Gündemde 4. Sıraya Düştü

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akbal, İstanbul'daki Asayiş Olaylarında Son Bir Yıl İçinde Yüzde 60-70 Oranında Düşüş Kaydedildiğini Belirterek, "Asayiş Olayları Gündemin İlk Sırasından 4. Sıraya Düştü" Dedi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akbal, İstanbul'daki asayiş olaylarında son bir yıl içinde yüzde 60-70 oranında düşüş kaydedildiğini belirterek, "Asayiş olayları gündemin ilk sırasından 4. sıraya düştü" dedi.

Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 163. yıl kutlamaları çerçevesinde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, ilçedeki polislere bir akşam yemeği verdi. Yemeğe, İlçe Kaymakamı Mustafa Canarslan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akbal, İlçe Emniyet Müdürü Dindar İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları, Esenler Müftüsü Ali Kara, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, Belediye Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları ve polisler katıldı.

Yemeğin ardından konuşan Esenler Emniyet Müdürü Dindar İlhan, bu mutlu günlerinde kendilerini unutmaya ilçe yöneticilerine teşekkür etti ve yemeğin polis teşkilatının moral-motivasyonunu yükselttiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akbal da yaptığı konuşmada, son bir yılda İstanbul'daki asayiş olaylarında yüzde 60-70'e varan düşüşler kaydedildiğini söyledi.

Akbal, "Hatırlayacaksınız daha geçtiğimiz yıl asayiş olayları gündemin ilk sıralarındaydı. Kapkaç, hırsızlık, gasp. Şimdi asayiş olayları gündemin dördüncü sırasında" dedi.

Bu başarının nasıl sağlandığını da özetleyen Ahmet Akbal, "İçişleri Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüz, İstanbul Valiliğimiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Emniyet Derneklerimiz destek verdiler bize. İl Özel İdaresi ve belediyelerden de büyük destek gördük. İstanbul genelinde 300 olan MOBESE kameralarımızı bin 500'e çıkardık. MOBESE kamerası olan yerde olay olmuyor. Buralardaki olayları sıfıra indirdik. Bir işveren sendikamız bu yıl içinde 2 bin kamera alarak polis teşkilatımıza bağışlayacak.

Böylece kamera sayımız 3 bin 500'e çıkacak. 2 bin 800 araç yenilendi. Bu da araçlarımızın yüzde 60'ının yenilmesi manasına geliyor. İmkan olarak güçlendik, olayları azalttık" şeklinde konuştu.

"Herkesin polisi vicdanıdır" diyen Akbal, "Ancak, yüzsüzlerin, hırsızların, arsızların cirit attığı bir ortamda, asayişi, güvenliği onların vicdanına bırakamayız. Canı pahasına insanlarımızın huzuru ve güvenliği için gecesini gündüzüne katan polisimize böyle destek vermenizden dolayı İlçe Kaymakamımız Mustafa Canarslan ve Belediye Başkanımız Mehmet Öcalan başta olmak üzere tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan da insanlığın var oluşundan bu yana, toplumun huzuru için görev yapan birinin var olduğunu söyleyerek, "En büyük polis kişinin vicdanıdır. O vicdana şekil veren, örf, adet ve kurallar vardır. Esas kural dostluk, arkadaşlık, birlik kuralıdır, gönüllerin kuralıdır. Bu işe gönül vermek lazım. Kadın yaptığı yemeğe sevgisini koyarsa tadı bir başka olur" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yapılmamasının kendisini üzdüğünü dile getiren Mehmet Öcalan, "Daha dün Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile görüştüm. Emniyet Müdürlüğü binasını Büyükşehir Belediyemiz yapacak. Bu bina yapılınca inşallah daha iyi hizmet edeceğinize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Polis teşkilatında bir gençleşme, bir kabuk değiştirme döneminin yaşandığının altını çizen Öcalan, "Bir pankartınız var çok hoşuma gitti. Canımız pahasına diye. Allah canınızı size, çoluk-çocuğunuza bağışlasın. Ama gerekirse, hepimiz seve seve canımızı veririz, bayrağımızı indirtmeyiz, bu ülkeye düşman çizmesini bastırtmayız" diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Mustafa Canarslan ise polislerin büyük bir fedakarlıkla ülkenin huzur ve sükunu için çalıştıklarını belirterek, "Biliyorum işiniz çok zor. Kanunları ihlal etmek isteyenlerle her gün yüz yüzesiniz. İlçemizde de layık olduğunuz imkanlara sahip değilsiniz. İnşallah yakın vadede olumlu sonuçlar alacağız. Olumlu her işinizde yanınızdayım" dedi.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title