Haberler

Asansör Faciasına İlişkin Davaya Devam Ediliyor

Mecidiyeköy’de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin 3’ü tutuklu 25 sanığın ’’taksirle ölüme sebebiyet vermek’’ suçundan 22,5’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin 3'ü tutuklu 25 sanığın "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın yerine inşa edilen rezidans inşaatında yaşanan asansör faciasına ilişkin 3'ü tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Murat Aytimur ve Turgay Dalkılıç hazır bulunurken, sanıklardan Turgay Dalkılıç'a Metris Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanıldı. Duruşmada 21 tutuksuz sanık ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Yaşanan faciada hayatını kaybeden işçilerin ailesinin avukatlarından Yıldız İmrek, sanıkların duruşma salonuna SEGBİS ile sağlıklı bir bağlantının kurulamadığını ve bu sistemin sağlıklı olmadığını savundu. Avukat İmrek, "Sanıklar isimlerini söylerken bile anlaşılmıyor, bu nedenle sanıkların huzura getirilmesi gerekir" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek, SEGBİS'i kendisinin kurmadığını ve hava şartları nedeniyle teknik imkanları kullanarak sanıklara bağlandıklarını belirtti.

"TARAFSIZLIK ADINA GÖREVDEN ÇEKİLMENİZİ TALEP EDİYORUZ"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir önceki heyetinin değiştiğini kaydeden avukat İmrek, "Önceki heyetin bir yıl süreyi tamamlamadan ataması yapıldı. Yürütmenin bir müdahalesi olduğu kanısındayız. Tarafsızlığın ve bağımsızlığın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu değerlendirmeyi yaparak görevden çekilmenizi talep ediyoruz" diye konuştu. Çekilme şartlarının oluşmadığını belirten mahkeme heyeti, avukat İmrek'in talebini reddetti.

Olay günü saha gözetmeni olarak çalıştığını ve çalışanların kişisel donanımlarının olup olmadığına baktığının altını çizen tutuksuz sanık Ahmet Sait Demir ise, "Baret kullanmayanları uyarır, iş güvenlik uzmanlarına bildirirdim. Benim asansörlerle bir ilgim yoktur. Zaten olayın meydana geldiği gün şantiye dışındaydım" ifadelerini kullandı.

"İŞ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA 2 AYLIK EĞİTİM ALDIM"

Sanık Demir, saha gözetmeni olarak çalışmak için herhangi bir eğitiminin olup olmadığı sorusuna, "Çanakkale fizik mezunuyum" yanıtını verdi. Demir, "İş güvenliği konusunda Kurtaran Eğitim'de 2 aylık eğitim aldım. Devletin açtığı iş güvenliği sınavına da girdim ve 'C' sınıfı uzmanlık sertifikası aldım. Ancak çalışmış olduğum şantiyede iş güvenlik uzmanı olarak değil saha gözetmeni olarak çalıştım" diye konuştu.

"ASANSÖRÜN HATA VERDİĞİNDEN HABERİM VARDI"

Şantiyede büyüklü küçüklü kazalar yaşandığını vurgulayan sanık Demir, bir soru üzerine, "Benim kazalara ilişkin tuttuğum tutanak yok" yanıtını verdi. Demir, "Asansörle ilgili çeşitli kazaların olduğunu biliyor muydunuz?" sorusuna da, "Asansörün hata verdiğinden, yani 'error' verdiğinden haberim vardı" diye cevap verdi. "Aziz Torun inşaat sahasına gelir miydi?" sorusunu ise sanık Demir, "Görmedim. Kendisini de tanımıyorum" yanıtını verdi.

"ALLAH BİR DAHA BÖYLE ACILAR GÖSTERMESİN"

Şantiyede planlama şefi olarak çalıştığını belirten tutuksuz sanık Bahadır Uçar da, "Torunlar İnşaat'ta 7 Nisan 2014 tarihinde çalışmaya başladım. Ofiste görev yapıyordum. Sahaları denetleme görevim yok. İş kazasının meydana geldiği asansörde sorumluluğum bulunmamaktadır. Beraatimi ve yurtdışına çıkış yasağımın kaldırılmasını istiyorum. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Kazadan beladan korusun" şeklinde konuştu.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Cumhuriyet Savcısı Erdal Bağcı tarafından hazırlanan 31 sayfalık iddianamede 4'ü tutuklu 25 sanık hakkında "taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2,5 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istenirken, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metris Cezaevi Mecidiyeköy İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title