Haberler

Arü, İlk 20 Üniversite Arasında

Kurulduğu günden itibaren çok hızlı bir şekilde büyüyerek gelişen ve "bir dünya üniversitesi olma yolunda" önemli adımlar atmaya devam eden Ardahan Üniversitesi, Türkiye'deki uluslararası öğrenci yoğunluğu en fazla olan 20 üniversite arasına girdi. Böylece genç ve dinamik bir üniversite olarak Ardahan Üniversitesi, Türkiye'deki birçok üniversite arasında yükseköğretimdeki "uluslararasılaşma" vizyonuna en çok katkı sunan "öğrenci merkezli" bir bilim kuruluşu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı tarafından 2015 yılı Nisan ayında yayımlanan "Yükseköğretimin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi" isimli araştırma projesi raporlarına göre ARÜ, Türkiye'deki köklü birçok üniversiteyi geride bırakarak 20. sırayı aldı.

KÜNİB V. Olağan Kongresi'nde Gündem Oldu

Ardahan Üniversitesi'nin "uluslararasılaşmaya" ve dünyanın dört bir tarafından Ardahan'a akın eden öğrencilere çok önem verdiğini her fırsatta dile getiren Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) 5. Olağan Kongresi'nde konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Aynı zamanda KÜNİB Başkanlığı görevini yürüten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, özellikle KÜNİB üyesi üniversitelerin olduğu bölgelerde uluslararası öğrenci yoğunluğunun arttığına da dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve KÜNİB işbirliği ile hayata geçirilen Mevlana Değişim Programı'nın uluslararası öğrencilerin Türkiye'yi tercih etmesindeki ciddi katkıları olduğuna değinen Prof. Dr. Korkmaz, "Kalkınma Bakanlığımız tarafından açıklanan verilere göre KÜNİB'in olduğu bölgelerde 'uluslararasılaşma' açısından öğrenci hareketlerinin çok yoğun olduğu belirtildi. Bu durum KÜNİB'in kurduğu ilişkiler ve Mevlana Programı'nın hareketliliğiyle birlikte artmıştır." diye konuştu.

"30 Yıllık Üniversitelerin 30 Uluslararası Öğrencisi Yokken, 4 Yıllık Ardahan Üniversitesi'nin 156 Uluslararası Öğrencisi Var."

Ardahan Üniversitesi'nin uluslararası öğrenci potansiyeliyle ilgili geçmişte üst düzey isimler tarafından dikkat çeken değerlendirmeler yapılmıştı. 22 Şubat 2013 tarihinde Harran Üniversitesi'nde düzenlenen 211. Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı'na katılan Dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yaptığı konuşmada "uluslararasılaşma" konusuyla ilgili, "30 yıllık Üniversitelerin 30 uluslararası öğrencisi yokken, Ardahan Üniversitesi'nin 156 uluslararası öğrencisi var." şeklinde bir tespitte bulunmuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz Ardahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title