Haberler

Artvin Valiliği, "Türk İslam Yaylası" Sözünü Yalanladı

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, kendisine yönelik olarak yayınlanan haber ve yorumların `Aşırı yorumlara yol açabileceğini` söyledi.

Vali Cengiz Aydoğdu, Milliyet gazetesinde `Artvin Valisi turist istemediğini ilan etti- Türk İslam yaylasını koruyalım` başlığıklarıyla yayınlanan haber ve Güneri Cıvaoğlu`nun köşesinde `Yaylalar.. Yaylalar..` başlığıklı yazısının bazı aşırı yorumlara yol açabileceğini savundu. Valilikten yapılan açıklamada, toplantıda yapılan konuşmanın ana eksenini Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu`nun Artvin`i ziyareti ile yatırımcı işadamı ve kalkınmasının oluşturduğunu belirtilerek şöyle denildi:

``Bu konuda ilimiz Valisi Sayın Cengiz Aydoğdu da görüşlerini açıklamıştır. Yayla turizmi ile ilgili söylenenler tamamıyla sürdürülebilir bir kalkınmanın nasıl olabileceği hususlarında söylenmiş sözlerdir. Bilindiği gibi dünyamız ve ülkemiz çok büyük çevre ve iklim sorunları ile karşı karşıyadır. Gelişen teknoloji ve sorumsuzca harcanan çevre, insanlığın yarını için şimdiden endişe verici boyutlarda sorunları ortaya çıkarmış bulunmaktadır. Bu itibarla haberde sözü edilen konuşmada da, Artvin turizme açılırken acele edilip yanlış yapılmaması, yapılacak yatırımların baraj inşaatlarının seyri göz önüne alınarak yapılması yolunda görüş ve öneriler ortaya konulmuştur. `Türk İslam Yaylası` gibi bir ifade telaffuz dahi edilmediği gibi, haberin veriliş şekliyle uyandırılmak istenen intibaa ve etkiye yol açabilecek fikir ve görüşlere yakın en ufak bir ima dahi akıllara gelmemiştir. Öte yandan Sayın Civaoğlu`nun yazısında yapılan yorumlar ise, malesef hiç araştırılmadan ortaya konan ilk intibalar ve erken yorumlardır. Kaldı ki gazetede verilen haberin o haliyle bile Sayın Civaoğlu`nun yorumlarını hak etmediği ortadadır.``

Turizmin, karşı olunacak veya taraftar olunacak ideolojik bir tutum olarak değerlendirilemeyeceği belirtilen açıklamanın son bölümünde ise, şöyle denildi:

``Artvin, ülkemizin turizmi açısından en büyük potansiyelini taşıyan bir ilidir ve ülkemizin her ili gibi Cumhuriyet değerlerinin yaşandığı ve en üst düzeyde benimsendiği bir ilimizdir. Elbette turizm gelirleri pastasından hak ettiği payı alacaktır. Ancak, bu süreçte bir doğa incisi olan ilimizi, telafisi imkansız çevre ve kültür kirlenmesinden koruyabilmek gibi bir şansımız vardır. Bugün Akdeniz sahillerimizdeki yanlış yapılanma ile ortaya çıkan doğa ve çevre tahribatını hiç kimse inkar edemez. Bizleri üzen çevre tahribatının Artvin`de de yaşanmaması ve sürdürülebilir, sağlıklı bir kalkınma süreci ile Artvin ilimizin, ileri, modern, çağdaş ve laik Cumhuriyet Türkiye`sinin 21`nci yüzyıldaki incisi olmaya devam etmesi en büyük hedefimizdir.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title