Haberler

Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Artvin'de İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci dönem toplantısı yapıldı.

Artvin'de İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci dönem toplantısı yapıldı.

Artvin Valiliği Toplantı Salonunda Vali Ömer Doğanay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kuruluşlar bünyesinde yürütülmekte olan projeler hakkında sunumlar yapıldı.

Vali Doğanay, Artvin'de devlet eliyle yapılan yatırımları görerek gerekli değerlendirmeleri yapmak adına bu toplantıları son derece önemsediğini söyledi.

Doğanay, toplam 176 adet projenin uygulandığı, bu projelerin yıllara sari olan toplam bedelinin 10,7 milyar lira olduğunu ifade etti.

Yürütülen projeler için 2018 yılında 1 milyar liralık ödenek geldiğini kaydeden Doğanay, dönem sonu itibariyle gerçekleşen toplam harcamanın ise 113 milyon olduğunu kaydetti.

Yatırım projeleri için gönderilen ödenekten en büyük payı 60,3 ile baraj ve HES projelerinin aldığını kaydeden Doğanay, "Uygulanan 176 adet projenin dönem itibariyle 18 adedi tamamlandı, 128'inin çalışmalarına devam ediliyor, 21 adet projenin ihale aşamasında, 9 projeye de henüz başlanmamıştır." diye konuştu.

KÖYDES projesi kapsamında, 2005-2018 yılları arasında Artvin'e toplam 301 milyon lira ödenek tahsis edildiğini dile getiren Doğanay, "Bu proje kapsamında bugüne kadar köylerimizin başta yol ve içme suyu olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 2 bin 681 proje uygulamaya alınarak tamamlanmıştır. 2018 yılı için İlimize tahsis edilmiş olan toplam 47 milyon liralık ödenek Köylere Hizmet Götürme Birliklerine dağıtılmıştır." ifadelerini kullandı.

Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ise, Artvin'de 14 proje yürüttüklerini ve bu projelerin toplam maliyetinin 2,5 milyar lira olup 2017 yıl sonu itibariyle 1,4 milyar liralık harcama yapıldığını söyledi.

Bayramçavuş, ildeki em önemli proje olan "Cankurtaran Tüneli" projesinin tamamlanarak hizmete girdiğini ve bağlantı yollarının da tamamlanıp projenin daha da fonksiyonel hale getirilmesi çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak da, yaptığı konuşmada Artvin il sınırları içinde Çoruh Nehri üzerinde faaliyet gösteren 4 adet barajdan 31 Mart 2018 itibariyle 5 milyar 349 milyon enerji geliri elde edildiğini söyledi.

Yürüttükleri en önemli projenin Yusufeli Barajı İnşaatı olduğunu kaydeden Tokalak, "Yusufeli Baraj inşaatındaki çalışmalarımız aralıksız ve sorunsuz şekilde devam ediyor. Kazı çalışmaları bitmek üzere 200 bin metre küplük bir kazımız kaldı. Allah nasip edersek 2018 yılında Ramazan Bayramı sonra gövde betonuna başlayacağız. Santral işleri de barajı inşaat çalışmasına paralel devam etmektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Doğanay Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title