Haberler

Artvin'de Tünel Tehlikesi

Artvin-borçka Kara Yolunun Yapılan Barajlar Sebebiyle Su Altında Kalması Sonrasında 28 Kilometrelik Yolda İnşa Edilen 11 Tünel, Aydınlatma Yapılmaması Sebebiyle Tehlikeye Davetiye Çıkarıyor.

Artvin-Borçka kara yolunun yapılan barajlar sebebiyle su altında kalması sonrasında 28 kilometrelik yolda inşa edilen 11 tünel, aydınlatma yapılmaması sebebiyle tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Tünellerde son bir ayda meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı. Tünellerin içerisinde ışıklandırma, havalandırma, yol çizgisi, asfalt olmadığı gibi çok sayıda çukur bulunuyor. Çukurların oluşması sebebiyle toz olması kazalara sebebiyet veriyor. Yol ve tünellerde toz kalkmaması için sulama yapılıyor.

Karayolları 102. Şube Şefi Vekili Fatih Hayal, tünellerin ışıklandırılmadığını belirterek "Yol asfalt değil, biz daha bu yolu devralmadık, buna rağmen durum içler acısı olduğu için biz yine kurum olarak yardımcı oluyoruz. Baraj inşaatına ağırlık verip yolu unuttular. Bu yolların bu haliyle araç trafiğine açılması uygun değil" dedi.

Artvin Vali Vekili Muzaffer Başıbüyük de; "Bu yolu karayolları devralmadı. DSİ bünyesinde çalışmalar devam ediyor. Karayollarının yol kendi standartlarına uygun hale gelince teslim alması gerekiyor. Karayollarının gidip DSİ Bölge Müdürlüğü'ne eksikleri bildirmesi gerekiyor. Tamamlanmasını isteyip, devralması gerekiyor" diye konuştu.

Öte yandan Artvin Barosu Başkanı Avukat Bedrettin Kalın, bu yolun kara yollarına devredilmeden standart dışı trafiğe açılmasının suç olduğuna dikkat çekerek, "Yol, idarenin ortak kararıyla trafiğe açılmıştır. Bu zorunluluktan olan bir durum, başka bir alternatif yoktu. Baraj bitmiş yol bitmemişti. Baraj yol yapım çalışmasından dolayı enerji üretemiyordu bunun için yol idarenin ortak kararıyla standart dışı bir şekilde trafiğe açıldı. Bu nedenle yolda çok sayıda kaza meydana geliyor" diye konuştu.

(ZA-İRT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title