Haberler

Artvin'de Sağlık Yatırımları

ARTVİN (AA) - Artvin'de, Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi ile meme kanseri mobil arama aracı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

ARTVİN (AA) - Artvin'de, Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi ile meme kanseri mobil arama aracı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, törende yaptığı konuşmada, sağlık alanında kaliteli hizmet sunmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Eğitimli ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını belirten Doğanay, "İlimizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla sağlık binaları ve tesislerimizi büyük ölçüde tamamlamış durumdayız. 2003-2017 döneminde ilimiz genelinde başlıca büyük sağlık yatırımları olarak 8 devlet hastanesi binası, 5 hastane ek binası, 6 sağlık ocağı ve 1 ağız ve diş sağlığı binasının yapımını tamamlayarak hizmete sunduk." dedi.

Doğanay, yapımına devam edilen Borçka Devlet Hastanesi binasını da kısa süre içinde tamamlayıp hizmete sunacaklarını ifade ederek, "2018 yılı yatırım programımız kapsamında bulunan yatırımlarımız arasında Borçka Devlet Hastanesi, Hopa Sağlık Kompleksi, Merkez Sağlık Kompleksi bulunmaktadır. Ayrıca ilimiz genelindeki sağlık ocaklarımızın bakım ve onarımını yaptık." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ise aile sağlığı merkezinin 2 hekim odası, üreme sağlığı, aşı, acil müdahale, emzirme, bekleme ve muayene odasıyla 150 metrekare alana inşa edildiğini kaydederek, Japonya ve Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliğinin sembolü olarak sağlanan hibe aracının özellikle kırsalda ve köylerde yaşayan vatandaşlara hizmet vereceğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Vali Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ve diğer protokol üyeleri, Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezinin açılışını yaparak, mobil meme tarama aracını inceledi.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Hastanesi Meme Kanseri Yenimahalle Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title