Haberler

Artvin'de İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı

Artvin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Artvin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce imar barışı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Vali Ömer Doğanay başkanlığında, bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, yaptığı konuşmada, imar barışının, devletin vatandaşı ile itilaflı olduğu, imar planına aykırı, ruhsat ekleri projesine aykırı veya ruhsatsız olan yapıların kayıt altına alınması olduğunu söyledi.

İmar barışı başvurularının 31 Ekim'e kadar yapılabileceğini belirten Cavunt, "31 Aralık 2018 tarihine kadar da bedeli yatırılarak yapı kayıt belgesi alınacaktır. Yapı kayıt belgesinin bedeli, konutlar için yapının bina inşaat bedeli ile yapının emlak bedelinin yüzde 3, ticari alanlarda ise yüzde 5 olarak olarak düzenlenmiştir. Tapuda cins değişikliği veya kat mülkiyetine geçilmesi içinse aynı bedel yatırılarak kat mülkiyeti ve tapudaki cins değişikliği yapılmış olur." dedi.

Cavunt, yapı kayıt belgesinin, elektrik, doğalgaz ve suyun bağlanması için istenilen yapı kullanma belgesine denk bir belge olduğunu ifade ederek, yapı kayıt mülkiyeti alındıktan sonra kat mülkiyetine geçilmesi için olmazsa olmaz şartın, tüm maliklerin anlaşması olduğunu dile getirdi.

İmar barışının 31 Aralık 2017'den önceki binaları ve alanları kapsadığını kaydeden Cavunt, "Bu bir imar affı değil. İmar barışıdır. Bundan dolayı da hiçbir müktesep hak oluşturmaz." diye konuştu.

Cavunt, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Doğanay Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title