Haberler

3 İlde Eğitime Kar Engeli

Güncelleme:

Artvin'in merkez ve 2 ilçesi, Giresun'un 4 ilçesi ile Van genelindeki bütün okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Artvin, Giresun ve Van'da eğitime bir günlük ara verildi.

MERKEZ VE 2 İLÇEDE TATİL

Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime bugün ara verildiği belirtildi.

ENGELLİ VE HAMİLE PERSONEL İZİNLİ

Açıklamada, ayrıca il genelinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

GİRESUN'DA DA TATİL EDİLDİ

Giresun'un 4 ilçesinde taşımalı öğrenim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının köy yollarında yarattığı olumuz koşullar nedeniyle Doğankent, Yağlıdere, Çanakçı ve Dereli ilçelerinde taşıma ile gelen öğrenciler için okullar bir gün tatil edildi.

Diğer öğrenciler için eğitimin sorunsuz devam ettiği bildirildi.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULDU

Dün akşam başlayan ve sabah saatlerine kadar süren kar yağışı Van'da yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde 20 santimetreyi bulan kar, yüksek kesimlerde yarım metreyi aştı. Kar nedeniyle bir çok mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Şehir içinde trafik güçlükle sağlanırken, kara hazırlıksız yakalanan araçlar yollarda kaldı.

OKULLAR İL GENELİNDE TATİL EDİLDİ

Yoğun kar yağışı ardından Karayolları ve belediye ekipleri kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Kar nedeniyle Van genelindeki bütün okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Öte yandan kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilere de 1 gün idari izin verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Borçka Artvin Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title