Haberler

Artvin'de, Doka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

(DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Artvin'de, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın

(DOKA) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı.

Giresun Valisi ve DOKA Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Şahin başkanlığında, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve il genel meclisi ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, DOKA'nın kısa zamanda güzel hizmetler sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Giresun'a atandığımda DOKA'nın destek birimleri yoktu. Kısa sürede alt birimleri, destek birimleri il düzeyinde kuruldu. İllerde iki olan alt birimlerdeki personel sayısını artırarak daha fazla ve kaliteli hizmet üreteceğiz. Bu birimler sadece valinin himayesinde değil orada bulunan belediyeler, ticaret odaları ve il genel meclislerine de bilgi aktarımını en iyi bir biçimde sağlayacak olan bu arkadaşlarımızdır. Şu anda DOKA'da 41 personelimiz görev yapıyor. Bunların 35'i uzman kadrosunda, birde iç denetçi olmak üzere toplam 41 personelimiz çalışmaktadır. Ayrıca sadece DOKA'da değil, belediyelerde, ticaret odalarında ve il özel idarelerinde iç denetçi mutlaka bulundurmak lazım. İnsanlar kendi kendini denetleyemiyor. Biz o seviyeye gelemedik. Başkalarının denetlemesi en güzel bir olaydır. Bu ajansların Türkiye'de kurulması bir kazanım olmuştur. Hatta şöyle ifade etmek istiyorum, 'Güneş bir tane iken herkesin evine giriyor, neyle ışınıyla, ısısıyla. İşte kalkınma ajansları da tüm Türkiye'de her vilayete, her ilçeye, gerektiğinde her köye ulaşılabilecek güneş mesafesinde bir kuruluştur' diyorum."

Artvin Valisi Necmettin Kalkan ise Artvin'e atandığı günden beri bölge düzeyinde katıldığı ilk toplantısı olduğunu ifade ederek, "Çok değerli valilerimizi, belediye başkanlarımızı, il genel meclisi üyelerimizi, sanayi ticaret odası başkanlarımızı ilimizde görmekten bende il valisi olarak mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Umuyorum ki bu toplantı başarılı geçer" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Vali Kalkan, konuk valileri makamında kabul etti.

- ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title