Haberler

Artvin'de "6. Mantık Çalıştayı" Başladı

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü ile Mantık Uygulama ve Araştırma Derneği, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Mantık Bölümü Anabilim Dalı, İstanbul Üniversitesi Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde düzenlen "6. Mantık Çalıştayı" başladı.

Ali Nihat Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, hayatın en önemli alanlarının birisini felsefe ve mantığın oluşturduğunu söyledi.

Artvin Çoruh Üniversitesinin mantık çalıştayına ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Artvin Valisi Cirit, "İki gün sürecek olan çalıştayda bildirimleriyle felsefe ve mantık bilimine büyük katkı sunacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizin çeşitli ve seçkin üniversitelerimizin değerli akademisyenlerini ilimizde görmek bizleri oldukça memnun etti." dedi.

Artvin'in geleceğini eğitim ve turizmin oluşturduğunu da vurgulayan Cirit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artvin geleceğini şekillendirirken yeni açılımlar, yeni arayışlar içerisindedir. Yerel ölçekte bilim ve teknolojiyi geliştirecek ana mekan olarak da üniversitemizi görmekteyiz. Çünkü insan kaynaklarının en yoğun olarak bulunduğu alanlar üniversitelerdir. Yarının gelişmiş Türkiye'sinde bugünün nesilleri müreffeh şekilde yer alacaksa okullarımız ve üniversitelerimiz bilime, sanata, felsefeye ve mantığa önem verecek şekilde hareket etmelidir diye düşünüyorum. Bilgiyi üreterek, bilgiyi teknolojiye dönüştürerek yolumuza devam etmeyi arzu etmekteyiz."

"Öğrencilerin analitik düşünceyi günlük hayatta aktif olarak kullanmaları gerekir" diyen Vali Cirit, "Hem fiziği, hem matematiği bileceğiz ve bunları özümseyeceğiz. Güzel sanatları geliştireceğiz. Bunları geliştirebilirsek ülkemizden de icatçı insanlarımız çıkacaktır. Bilgi çağını ıskalamadan millet olarak yolculuğumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mantık Uygulama ve Araştırma Derneği İkinci Başkanı Doç. Dr. Ayhan Çitil ise, mantık ve mantığın önemi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Mantığın ana konusunun doğruluk olduğunu dile getiren Çitil, şöyle dedi:

"2012 yılından itibaren mantık çalışmalarına başladık. Bugüne kadar 5 mantık çalıştayı gerçekleştirdik. Bugün de Artvin'de 6'ncısını gerçekleştireceğiz. İlk zamanlar sadece birkaç kişinin katıldığı toplantının önüne geçerek bugünlerde 5"ye yakın bildirinin sunulduğu çalıştaya dönüştü. Her geçen gün derneğimize olan ilginin artması bizleri son derece mutlu ediyor. İleri ki zamanlarda yarışmalar gibi çeşitli aktiviteler yapmayı planlıyoruz."

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman da, mantığın, doğru düşünmenin, nesnel kavramlar oluşturmanın, bu kavramları tek anlamlı terimlerle ifade ederek, eşyanın özünü ortaya koyan tanımlara ulaşmanın yasalarını ortaya koyan bilim olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Türkiye'de mantık konusunda çalışan akademisyenler mantık konularının yer aldığı 45 bildirinin sunumuna geçildi.

Çalıştay iki gün sürecek.

Çalıştaya, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Kemal Cirit Ali Nihat Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Mart İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mart Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mart seçim günü düğün yasak mı, kına, nişan yasak mı? 31 Mart seçim günü AVM'ler kafeler, açık mı? 30 Mart Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Mart İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mart Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Mart Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Survivor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor 72. bölüm fragmanı izle! Survivor yeni bölüm fragman linki! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 29-30 Mart benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! Seçim propaganda yasakları ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title