Haberler

Artvin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Artvin’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında törenler düzenlendi.

Artvin'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları kapsamında törenler düzenlendi.

Artvin'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Ömer Doğanay'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda devam eden tören, saygı duruşun ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Vali Ömer Doğanay, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi ve Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin askeri araç üzerinden halkın ve törene katılanların bayramını kutlamalarıyla devam etti. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin halkı adına gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Törende konuşan Vali Doğanay, "Koca tarihin ve gök kubbenin şahitliğinde, Yunusların, Edebalilerin, Ertuğrul Gazilerin, Şavşatlı Çiçek Ninelerin, Halitpaşaların, İsmet Paşaların, Karabekir Paşaların, yastığı mezar taşı yorganı kar olanların ceddimizin ve Gazi Mustafa Kemal olmak üzere devletimizi kuranların manevi huzurunda, devletimizin en büyük gününü kutlamak için toplandık. Yıllar önce sabrımızı gücümüzü, azmimizi gösterdiğimiz yedi düvele, bu sefer birliğimizi dirliğimizi, saadetimizi göstermek için toplandık. Cumhuriyeti kurup bugünlere taşıyanlara şükran hislerimizi göstermek için toplandık. 94'üncü yılını kutlamak için toplandığımız Cumhuriyetimizin hepimize kutlu olsun" dedi.

Tören konuşmaların ardından öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam ederken, törende Artvin Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibi ve mehteran takımında gösteri sundu. Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği tören, öğrenci, asker, polis ve kurum araçlarının geçit töreni ile sona erdi. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ömer Doğanay Türkiye Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title