Haberler

Artvin Belediyesinden ABD Ürünlerine Boykot

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, belediyeye ait sosyal tesislerinde ABD menşeli ürünlerin satışını ve kullanımını durdurarak boykot etme kararı aldıklarını bildirdi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, belediyeye ait sosyal tesislerinde ABD menşeli ürünlerin satışını ve kullanımını durdurarak boykot etme kararı aldıklarını bildirdi.

Başkan Kocatepe, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ABD'nin Türkiye ekonomisi üzerinden yaptırımlarına karşı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ABD ürünlerine boykot çağrısına destek vererek Artvin Belediyesi sosyal tesislerinde ABD ürünlerinin satışını durdurduklarını kaydetti.

15 Temmuz darbe girişiminin, hükümetin sağlam ve iradeli duruşuyla ve halkın desteğiyle bertaraf edildiğini belirten Kocatepe, son günlerdeki piyasalara yönelik spekülatif ataka dikkat çekti.

Kocatepe, açıklamasında, "ABD'nin ekonomik yaptırımlar üzerinden ülkemizi zayıflatma çabaları yine boşa çıkacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da belirttiği gibi maruz kaldığımız ekonomik saldırının arkasında başka niyetler vardır. Bu ülkeyi kimse yıpratıp, boyunduruk altına alamaz. İhracatta, turizmde, istihdamda rekorlar kıran, turizmde dünyada örnek gösterilen bir ülke konumundayız. Gerçek böyleyken, ülkemizi kötü göstermek isteyenlere karşı Artvin Belediyesi olarak bizler de Cumhurbaşkanımızın çağrısına destek veriyoruz ve Belediye Sosyal Tesisleri, Artvin Sofrası, Atatepe, Kafkasör başta olmak üzere halka açık tüm hizmet noktalarında ABD menşeli tüm ürünlerin satışlarını durduruyoruz. Amacımız, ülkemizde yerli malı tüketiminin arttırılmasını sağlamaktır." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Kocatepe Artvin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title