Haberler

Artvin: Artvinli Öğretmenden İlginç Buluş

Artvin'in Borçka İlçesi'nde, arazi yapısı sebebiyle kayalıklara kurulan evler görenleri şaşırtıyor.

Artvin'in Borçka İlçesi'nde, arazi yapısı sebebiyle kayalıklara kurulan evler görenleri şaşırtıyor.

Borçka Aksu Mahallesi'nde oturan emekli öğretmen Burhan Kırdar, kayaların arasındaki 11 kata kadar varan apartmanın birinci katından açmış olduğu yol ile 11. katından tarlasına gidiyor, dereden aldığı suyla kayaların üzerindeki bahçesini suluyor. "Arazinin dik ve yamaçta bulunması sebebiyle Borçka'da ev kurmak zor. Kayaları değerlendirerek ev kuruyoruz" diyen Burhan Kırdar, "Ev kurmak için önce kayayı dikenlerden ve çalı çırpıları temizledim. Kendi imkanlarımla geliştirmiş olduğum kayayı delerek ve içine baruta enerji vererek kayaları patlatarak arsa çıkardım. Evimi yapmaya başladığımda sorunlar daha da artıyordu ama zaman zaman bunu da aşarak kademeli olarak kayaya 11 katlı koca bir apartmanı diktim. Evin arkasındaki çok dik kayayı da temizledim. Kaya ile kademeli olarak duvar yaptım. İçine avuç avuç ve kürek kürek, ayrıca hava hattı ile taşıdığım toprakları doldurdum. Evin inşaat malzemelerini ve her türlü ihtiyacımı karşılamak için teleferik sistemini geliştirdim. Şimdiki yeni sistemim ise tarıma açtığım tarlayı sulamak için yine teleferik aracılığıyla dereden su doldurup havadan tarlayı suluyorum. Bu da en son geliştirdiğim son buluşumdur" dedi.

Emekli öğretmen Kırdar, kayaların üzerine kurduğu evin arka kısmında yetiştirdiği meyveleri, derenin üstünde bulunan mini marketinden yoldan geçen misafirlere ikram ediyor.

Öte yandan bu ilginç teleferik taşımacılığını görenler ise, "İlk defa böyle bir şeye tanık oluyoruz. Kimsenin aklına geçmeyecek bir buluş. Burhan hocanın işine akıl, sır ermiyor" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title