Haberler

Artvin: Artvin Valisi Aydoğdu'dan, Borçka Baraj Yolunda İnceleme

Borçka-Artvin yolunda incelemelerde bulunan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Borçka baraj yolunda incelemelerde bulundu.

Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Birol Şimşek, İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu ve diğer daire müdürleri ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte yapım çalışmaları devam eden yaklaşık 30 kilometrelik yol güzergahındaki çalışmaları yerinde gördü.

Yoldaki incelemelerin ardından Vali Aydoğdu, Yüksel İnşaat Şantiye binasında Çoruh Projeleri, 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu'dan bilgi aldı. Bölge Müdürü Sezai Sucu, Borçka Barajı ve buna bağlı olarak yeniden yapılmakta olan yol çalışmaların son durumları hakkında bilgi verdi.

Sucu, "Borçka Barajı ve HES inşaatında 99 fiziki gerçekleşme, Borçka- Artvin devlet yolundaysa, yüzde 83'lük bir gerçekleşme sağlandı. Borçka- Artvin devlet yolunun 9 bin 624 metrelik kısmı, daha önce tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Geriye kalan 19 bin 900 metrelik kısmıysa, yüzde 83 oranında tamamlandı. En geç 2007 Ocak ayının sonuna doğru yolu, tamamen trafiğe açmayı hedefliyoruz. Borçka- Artvin devlet yolunun toplam uzunluğu 29 bin 524 metre ve bu yol üzerinde 11 adet toplam 3 bin 750 metrelik tünelle, 2'si büyük toplam 4 adet viyadük bulunmaktadır. Tünellerin 10 adedinin yapımını tamamladık. Bir tanesinde de, yapım çalışmaları son noktaya geldi. Viyadük ayaklarının yapımı tamamlandı, sadece üst tabliye betonunun atılması çalışmaları, devam ediyor. Borçka Barajı üretime geçtiğinde, yıllık 1 milyon 39 bin kilowat saat enerji üretecek." şeklinde konuştu.

DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu'nun, baraj ve yol yapımıyla ilgili ödeneklerdeki gecikmenin, devleti milyonlarca dolar zarara uğrattığını dile getirmesi üzerine Vali Aydoğdu, kurumlar arasındaki koordine eksikliğinden ve tipik bürokrasi anlayışından yakınarak, "Tüm Kurumlar derebeyi gibi kendilerini korumaktadır. Aslında bizler her kim olursak olalım hepimiz, bir yapıya taş taşıyan ameleleriz. Bu yapı da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Bu nedenle bir iş yaparken devlet ve millet menfaatini düşünerek, en doğruyu yapmak için şevkle çalışmalıyız" diye konuştu. Koordine eksikliğinden dolayı yıllardır ışıklandırılamayan 950 metrelik Murgul Tüneli'ne tepki gösteren Vali Aydoğdu, "Şu anda işleyen bir tünel var ve içi karanlık. Çok basit yöntemlerle çözülmesi gereken bir konu. Bundan sonra, Barajlar ve yollarla ilgili tüm kurumlar benim bilgim dahilinde bir koordine içinde çalışmalıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title