Haberler

Artvin: Artvin'de 'Kafkasör Şenlikleri' Başladı

Artvin'de bu yıl 26.'sı düzenlenen Kafkasör Turizm, Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Artvin'de bu yıl 26.'sı düzenlenen Kafkasör Turizm, Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşü ile başladı.

Artvin Otopark önünde Vali Cengiz Aydoğdu, Yardımcısı Nejmi Akman, Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, daire müdürleri ile çevre illerden gelen halkoyunları ekipleri Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alana kadar yürüdü. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, "Artvin Kültür Turizm ve Sanat Festivali'nin 26.'sını kutlamak üzere biraraya geldik. Biliyorsunuz festivaller dostlukların, kardeşliğin, sevginin, saygının, birlik ve beraberlik değerlerinin ön plana çıktığı etkinliklerdir. Biz de Artvinliler olarak bize yakışanı 5 gün içerisinde en iyisini yapmaya çalışacağız. Benim Artvin Belediye Başkanı olarak hep onurla gururla şunu söyledim. Artvin kimliği taşımak bir ayrıcalıktır. Öyle bir değerdir ki, Artvinli kimliği bunu taşımanın sorumlulukları vardır ve diyorum ki, Artvin kimliğini yaratan insanları şükranla ve ölenleri rahmetle anıyorum. Gerçekten öyle bir değeri bize bahşetmişler ki bu bizim için onur ve şereftir. Bu festival Artvin Valiliği himayelerinde belediye olarak el ele vereceğiz ve ben inanıyorum ki şimdiye kadar olduğu gibi Artvin ve Artvinli'ye yakışır biçimde Artvin'in tanıtımına örnek bir festival olacaktır. Bundan hiç kuşkum yok. Fazla da söylenecek söz yok. Diyorum ki, çalışmaktan onur paylaşmaktan mutluluk duyanların memleketidir Artvin. Ve diyorum ki Artvin sevginin çocuklarıdır" dedi.

Yürüyüşe katılan İzmir Sümer Halk Oyunları, Samsun Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Bursa Yıldırım Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu, Gürcistan Acara Zugdidi Grup Çela Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sunarak ilginç görüntüler sergiledi. Festivalin yarınki bölümünde bilek güreşi, halk oyunları gösterisi, Bahadır Ural, İbrahim Özbayrak, Onur Akın konseri ile havai fişek gösterisi yer alacak. 30 Haziran günü Salon Futbol Turnuvası final karşılaşması, halk oyunları gösterisi, İzmir Sümer Halk Dansları Topluluğu ile Artvin Belediye Halk Dansları Topluluğu, mahalli sanatçı Sami Özçelik ile Ali Altay, Vira Cemal, Semiha isimli sanatçıların konseri yapılacak. 1 Temmuz günü ise karakucak güreşleri, buzağı güzeli yarışması, halk oyunları gösterisi, Bizim Yaşar konseri 2 Temmuz günü ise boğa güreşleri ve ödül töreni yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title