Haberler

Artvin Artvin'de Çevreciler Piknikte Buluştu Hd

Artvin'de çevreciler piknikte buluştuARTVİN'de madencilik faaliyetlerine karşı mücadele yürüten Yeşil Artvin Derneği ve çevre platformu üyeleri, 'Cerattepe için Artvin buluşması' adıyla 25 Ağustos'ta düzenlemek istediği konser ve söyleşi etkinliklerine Valilik tarafından izin verilmesi...

Artvin'de çevreciler piknikte buluştu

ARTVİN'de madencilik faaliyetlerine karşı mücadele yürüten Yeşil Artvin Derneği ve çevre platformu üyeleri, 'Cerattepe için Artvin buluşması' adıyla 25 Ağustos'ta düzenlemek istediği konser ve söyleşi etkinliklerine Valilik tarafından izin verilmesi üzerine Kafkasör Yaylası'nda düzlenen piknikte bir araya geldi.

Artvin Çevre Platformu'nun düzenlediği ve Yeşil Artvin Derneği'nin ev sahipliği yaptığı 'Cerattepe için Artvin Buluşması' etkinliği Kafkasör Yaylası'nda gerçekleşti. Artvin Valiliği'nin yaylada konser ve söyleşi etkinliğine izin alamayan çevreciler, yaylada piknik yaparak tepkilerini dile getirdi. Yaylaya 'Madene hayır' yazılı tişörtler giyinerek gelen çevreciler, yanlarına getirdikleri pasta, börek ve yöresel yemekleri de birbirlerine ikram etti. 'Katil şirket Artvin'i ter et' sloganı atan çevreciler, piknikte akordeon eşliğinde horon oynayarak tepkilerini gösterdi.

'BENİ ÖLDÜRSÜNLER ARTVİN'İ RAHAT BIRAKSINLAR'

Cerattepe mücadelesinin simgesi haline gelen 95 yaşındaki Erzade Yalçıntaş da pikniğe katılarak, mücadelelerinin süreceğini söyledi. Yalçıntaş, 'Cerattepe'de madene kesinlikle hayır diyorum. Memleketimizi çöl etmesinler, yeşilimizi soldurmasınlar. Arılarımızı balıklarımızı öldürmesinler doğamızı kirletmesinler. Desinler ki 'seni burada öldüreceğiz madeni de durduracağız' Hemen yatarım bıçak altına. Beni öldürsünler yeter ki Artvin kurtulsun? dedi.

'ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK OLDU'

İstanbul'da bulunan Artvin STK ve Platformlar adına konuşan Mustafa Melek de, OHAL koşullarında doğa yanlısı mücadelenin zor olduğu dönemlerde Cerattepe mücadelesini Artvin dışına taşıyabilmek için çaba gösterdiklerini belirterek, önemi bir etkinliğe imza atıldığını ifade etti.

'BİZ İNSANLARIN BAŞINA ZEHİR DÖKMÜYORUZ'

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan valiliğin izin vermemesinin etkinliği bir piknik ve sohbet etkinliğine dönüştürdüğünü kaydederek şunları söyledi

'Esasında bugün burada bir forum yapılacaktı Çoruh Park'ta da bir konser düzenlenecekti. 25 Temmuz'da Artvin Valiliğine başvurduk. Ne yazık ki son 2 gün kala mesai bitimine doğru sudan bahanelerle etkinliğimizi valilik iptal etti. Bu yasaklamanın anlaşılabilir bir tarafı yok. Biz insanların başına zehir dökmüyoruz onlara zarar vermiyoruz biz sadece pikniğimizi yapıyoruz şu anda'

'AMACIMIZ DOĞAYA SAHİP ÇIKMAK'

Avukat Bedrettin Kalın ise, amaçlarının doğaya sahip çıkmak olduğunu anlatarak, 'Türkiye'nin birçok yerinden insanlar kalkıp buraya kadar geldiler. 24 saat yolculukları göze alarak gelmelerinin sebebi şudur; bu doğaya Artvin' sahip çıkmak için buradalar Cerattepe'de ki bir madenciliğin çevresel etkilerinin ağır olacağını biz söylemiyoruz, bilim insanları söylüyor biz bu doğaya sahip çıkmanın gelecek nesillere aktarılmasının inancıyla bur işi yapıyoruz. 25 bin kişilik bir kent yaşamının tam üzerinde madencilik faaliyeti yapılmaya çalışıyor biz buna engel olmaya çalışıyoruz? ifadesinde bulundu.

Etkinlik akordeon eşliğinde horan oynanması ile sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Artvin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title