Haberler

Artvin: 5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Çevre Günü, Artvin'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

5 Haziran Çevre Günü, Artvin'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Çevre Günü sebebiyle açıklama yapan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, diğer vilayetlere göre Artvin'de önemli bir çevre problemi yaşanmadığını belirterek, "En azından Artvin'de sanayi kirliliği yok. Bu nedenle çok küçük ihmaller bile bizi rahatsız ediyor. Küçük bir izmarit, küçük bir çöp birikintisi Artvin'de kirlilik olarak görülüyor. Pek çok şehrimizin tahammül edebileceği kirlilik çıtası Artvin'de çok yüksek" dedi.

Yaşanılan çevre koşullarının insanların sosyal yaşamlarına da önemli etki yaptığını ifade eden Vali Aydoğdu, son yıllarda Birleşmiş Milletler'in "Sürdürülebilir kalkınma" diye bir kavram geliştirdiğini belirterek, "Doğal kaynakların tüketilmemesi, bizden sonraki insanların yaşamasına yetecek kadar kalması. Kaldı ki ülkemiz sanayileşmeyi yeni yaşıyor ve artık köylerimiz bile çöp üretiyor. Bu açıdan çevre bilincini artık bir vatan savunması çerçevesinde değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Artvin İl Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz ile yarışmalarda dereceye giren öğrencileri makamında kabul eden Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Daha sonra yarışmalarda ilk üç dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Aydoğdu, katı atıkları sınıflandırarak geri dönüşümünde katkısı olan Naci Seçkin ile yaban hayvanlarının bakım ve beslenmelerini yaparak doğal hayatın korunmasına katkıda bulunan Atilla Bolluk isimli vatandaşa da plaket verdi. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ise şunlar:

"Resim dalında; Vakıfbank İlköğretim Okulu'ndan Pınar Kılıç birinci, Caner Yiğit ikinci, Elif Özdemir üçüncü. Kompozisyon; Vakıfbank İlköğretim Okulu'ndan Pınar Kılıç birinci, Beyhan Akyıldız ikinci, Sevtap Özmert üçüncü. Şiir; Karadeniz Bakır İlköğretim Okulu'ndan Ebru Atalay birinci, Vakıfbank İlköğretim Okulu'ndan Beyhan Akyıldız ikinci, Çoruh İlköğretim Okulu'ndan Ayfer Demirci üçüncü."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title