Haberler

    Artisan Dondurma

    Artisan Dondurma'da öğreneceğiniz tekniklerle evinizde veya işletmenizde yaratıcı ve nefis dondurma reçeteleri geliştirebilirsiniz.

    Artisan Dondurma'da öğreneceğiniz tekniklerle evinizde veya işletmenizde yaratıcı ve nefis dondurma reçeteleri geliştirebilirsiniz.

    3 gün sürecek bu eğitimde en geleneksel metotlardan, şekersiz dondurma yapımına, taze meyveli sorbe çeşitlerinden dondurma soslarına kadar farklı reçeteler ile özel teknikler kullanarak dondurmanın üretim aşamalarını en ince ayrıntılarıyla Artisan Dondurma'da öğrenin.

    Bu eğitimin sonunda, dondurmanın geçmişten bugüne nasıl evrimleştiğini öğrenecek,  sahlep başta olmak üzere dondurmanın raf ömrünü uzatan doğal stabilizatörlerin kullanım alanlarını tanıyacak, Pacojet gibi çeşitli mutfak ekipmanlarının teknik özelliklerini kavrayacaksınız. Ayrıca, ev tipi dondurma yapımından likit nitrojen kullanımına kadar dünyada kullanılan dondurma hazırlama tekniklerini öğreneceksiniz. Çeşitli süslemeler ve dekor malzemeleri ile taze kornet yapımınının inceliklerine ve dondurma soslarının yapımına hakim olacaksınız.

    Kimler Katılabilir?

    Kendi dondurmasını üretip misafirlerine sunmak isteyen;

    Tüm dondurma tutkunları

    Butik pastane,restoran, cafe gibi işletme sahipleri ve mutfak çalışanları

    Dondurma konusunda kendini geliştirmek isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri ile mezunları

    Program Detayları

    Eğitim süresince katılımcılar, MSA'nın özel Artisan mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.

    Tüm katılımcılara önlük seti ve reçetelerin yer aldığı "Artisan Dondurma" ders kitabı verilecektir.

    Eğitim süresince sabah ve öğle atıştırmalıkları, çay-kahve ve içecekler MSA'nın ikramı olacaktır.

    Eğitimin sonunda katılımcılara MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel Artisan Dondurma katılım sertifikası verilecektir.

    *Program 3 gün sürmektedir.

    **Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.

    19-20-21 Ağustos 2016, 10.00-16.00,

    1.Gün

    Vanilya Custard Dondurma

    Çikolata ve Brownie Dondurma

    Hindistan Cevizi Sütlü Dondurma Şekersiz, Yoğurt ve Çilekli Dondurma Çikolatalı Dondurma Sosu

    Bu dersin sonunda dondurmanın tarihini öğrenecek temel dondurmanın nasıl yapıldığını, farklı malzemeler kullanarak nasıl çeşitlendirebileceğiniz konularına ve dondurma terminolojisine hakim olacaksınız.

    19 Ağustos Cuma; 10.00-16.00

    2. Gün

    Şeftali sorbe

    Ahududu sorbe

    İncir sorbe

    Margarita granita Külah yapımı

    Orman meyveli dondurma sosu

    Bu dersin sonunda taze mevsim meyveleri ile granita ve sorbe yapımını temel teknikleriyle öğrenecek, bu iki çeşidin farklarına hakim olacaksınız.

    20 Ağustos Cumartesi, 10.00-16.00

    3. Gün Kaymaklı dondurma

    Kavunlu dondurma

    Portakallı & bademli dondurma

    Antep fıstıklı dondurma

    Tuzlu karamelli dondurma sosu

    Bu dersin sonunda geleneksel sahlepli dondurma çeşitlerini öğrenecek, klasik dondurmanın gelatodan farkını anlayıp hazırlama tekniklerini keşfedeceksiniz. Ayrıca dondurmanın saklama koşullarını da öğrenmiş olacaksınız.

    21 Ağustos Pazar, 10.00-16.00

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title