Haberler

    "Artık İçim Daha Rahat"

    Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı, Türk bayrağını göndere çekmenin müthiş bir his olduğunu söyledi.

    Bu seviyeye gelmek için çok çalıştığını ve 2020 Paralimpik Olimpiyatları'na gitmeyi istediğini belirten milli sporcu, "Bizim için verilen çabaların, emeğin karşılığını verdiğinizi hissediyorsunuz. Bu da içinizi rahatlatıyor" dedi.
    2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstünde altın madalyanın sahibi olan 15 yaşındaki Sümeyye Boyacı, elde ettiği başarıyla Türkiye'ye çifte bayram yaşattı. Doğuştan iki kolu olmadığı halde 5 yaşında yüzmeyi öğrenen, ayaklarıyla her türlü ihtiyacını karşılayıp, resim ve ebru yapabilen Boyacı yeni hedeflerini açıkladı.
    Yüzme hocası Mehmet Bayrak sayesinde 10 yaşında kulüp düzeyinde yarışlara katılmaya başladığını ifade eden Boyacı şöyle konuştu: "Türk bayrağını göndere çektirmek güzel bir his. Bizim için verilen çabaların, emeğin karşılığını verdiğinizi hissediyorsunuz. Bu da içinizi rahatlatıyor. Artık benim de içim daha rahat."
    Gelecek yıl Malezya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na ve ardından da Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacağını vurgulayan başarılı sporcu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda derece elde etmek istediğinin altını çizdi. Tokyo'ya gitmeyi hayal ettiğini anlatan Boyacı, "Olimpiyatlarda madalya alarak, bir ilki başarmak istiyorum. Yüzmede uluslararası şampiyonalarda Türkiye adına şampiyon olan ilk kadın sporcu oldum. Bana gösterilen ilgiden çok mutluyum" diye konuştu.
    Sümeyye Boyacı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'na, faliyet gösterdiği 18 branşta başarı gelmesi adına daha fazla bütçe ayrılması gerektiğine değinerek, kendisi gibi birçok sporcunun yetişmesi için desteğin artmasını istedi.
    Ailecek piknik
    Dublin'de düzenlenen 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda altın alarak Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan Sümeyye Boyacı'ya ailesi güzel bir sürpriz yaptı.
    Kurban Bayramı'nın ilk gününde Türkiye'ye dönen Yüzme Milli Takımı kafilesinde yer alan Boyacı, ailesiyle bayramın tadını çıkarıyor. Boyacı'nın yakınları dün onun başarısı için düzenledikleri sürpriz piknikte bir araya geldi.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Sümeyye Boyacı Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title