Haberler

Artık Hibrit Arabalar Gibi Hibrit Gençler Gerekiyor"

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Artık hibrit arabalar gibi hibrit gençler gerekiyor.

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, "Artık hibrit arabalar gibi hibrit gençler gerekiyor. 20 yıl önceki anlayışla akademik başarı, bizim hala peşinden koştuğumuz test ile tost arasına sıkıştırılmış liseye ve üniversiteye geçiş başarısı dünyada yıllar önce bırakıldı. Hatta sosyal başarı bile bırakıldı. Artık kültürel zekadan bahsediliyor." dedi.

TED Başkanı Pehlivanoğlu, okullarının Edirne kampüsünün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, artık savaşların silahla değil beyinle yapıldığını söyledi.

Günümüzde ülkelerin doğal zenginliklerinin değil nitelikli insan güçlerinin daha kıymetli olduğunu ifade eden Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:

"Eğer ülkemizdeki genç nüfusu eğitmezsek, üniversite mezunu yapmazsak demiyorum. Maalesef milli bekamız için en büyük riskimiz bugün ki genç nüfusumuz olacaktır. Yapmamız gereken şey adaletli eğitim sistemini ülkemize getirmektir. Test ile tost arasına sıkıştırılmış bir nesli kurtarmak zorundayız. Çok şükür dershanelerin en azından adından kurtulduk. Ama maalesef okulları dershane yapmak üzereyiz. Biz eğitimi okula taşımak mecburiyetindeyiz. Öğretmeni sorumluluğunu bilen bir öncü olarak yetiştirmeliyiz. Artık hibrit arabalar gibi hibrit gençler gerekiyor. 20 yıl önceki anlayışla akademik başarı, bizim hala peşinden koştuğumuz test ile tost arasına sıkıştırılmış liseye ve üniversiteye geçiş başarısı dünyada yıllar önce bırakıldı. Hatta sosyal başarı bile bırakıldı. Artık kültürel zekadan bahsediliyor. Biz bu güzel evlatları geleceğimiz için yetiştirmek zorundayız."

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise, kurulacak okulda Cumhuriyet değerlerine saygılı, gelecek yüzyıla temeller kuran bireylerin yetişeceğini bildiğini o yüzden Edirne'nin şanslı olduğunu ifade etti.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da, okulun kente ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnelilerin çocukları için doğru, düzgün, dünyayla rekabet edebilecek eğitim sağlama ihtiyacı olduğunu bunun için kolejlerin kente gelmeye başladığını söyledi.

Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.

Törene, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, MHP Edirne İl Başkanı Hakan Özkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Trakya Bölgesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title