Haberler

    Artık Doya Doya Su İçebiliyorum'

    ANTALYA'nın Aksu ilçesi Kundu Oteller Bölgesi'nde ailesiyle tatil yapan İngiliz Neil James Mercer, 26 Temmuz'da denize girdi.

    ANTALYA'nın Aksu ilçesi Kundu Oteller Bölgesi'nde ailesiyle tatil yapan İngiliz Neil James Mercer, 26 Temmuz'da denize girdi. İskeleden atladığı sırada boyun travması nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren Mercer, çevredekiler tarafından kıyıya çıkarıldı. Hastanede yoğun bakıma alınan Mercer'in 31 Temmuz'da beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, Mercer'in kalbini, karaciğerini ve böbreklerini bağışladığını açıkladı. İngiliz turistin karaciğeri ve 2 böbreği 3 hastaya umut oldu.

    İngiliz Neil James Mercer'in karaciğeri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Ahmet Kahraman'a (70), bir böbreği de aynı hastanede tedavisi süren kronik böbrek yetmezliği hastası Hilal Yılmaz'a (32) nakledildi. İngiliz turistin böbreklerinden birinin nakledildiği Antalyalı çiftçi Cemalettin Koyun, 2 yıldır diyabete bağlı kronik böbrek yetmezliği çektiğini söyledi. 1994'ten bu yana şeker hastası olduğunu anlatan Koyun, şunları söyledi: "1 yıl 8 aydır da şekere bağlı böbreklerim bozulduğu için diyalize giriyordum. Çok şükür, uygun böbrek çıktı ve ameliyatla sağlığıma kavuştum. Çok mutluyum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Diyalize girdiğim için doya doya su içemiyordum, korkuyordum. Su içerken karnım şişiyordu. Suyu atamıyordum ama şimdi rahatlıkla içebiliyorum. Artık korkmuyorum. İdrarımı da rahatlıkla atabiliyorum."

    'MİSAFİR ETMEK İSTİYORUM'

    "Böbrek nakli için yaklaşık 2 yıldır bekleme listesindeydim. Uygun böbrek çıkmayınca artık eşim böbrek vermeye karar vermişti. Ancak kadavradan böbrek çıkınca çok mutlu oldum. İngiliz Mercer'in böbreğiyle yaşama yeniden tutundum. Allah rahmet etsin. Aileden Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. Bizim gücümüz olmadığı için onların yanına, İngiltere'ye gidemeyiz ama onlar tekrar Türkiye'ye, Antalya'ya geldiklerinde misafir etmek istiyorum."

    Kaynak: Hürriyet / 3. Sayfa

    Antalya 3. Sayfa Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title