Haberler

Artık Daha Sakinler!

Buzuki Orhan Lakaplı Ünlü Müzisyen Orhan Osman, 'Kolik' Hastası Bebeklerin Sakinleşmesini Sağlayan Özel Bir Albüm Hazırladı.

BUZUKİ ORHAN LAKAPLI ÜNLÜ MÜZİSYEN ORHAN OSMAN, 'KOLİK' HASTASI BEBEKLERİN SAKİNLEŞMESİNİ SAĞLAYAN ÖZEL BİR ALBÜM HAZIRLADI.

Müzik dünyasının yakından tanıdığı Buzuki Orhan, geçtiğimiz günlerde ilginç bir albüm çıkardı. 'Kolik' adlı albüm, tüm dünyada doğan bebeklerin yaklaşık yüzde 20-25'inde görülen 'kolik' hastalığına iyi geliyor. Üç yıl önce ilk çocuğunu kucağına aldığında sürekli ağladığını gören ve onu susturmayı başaramayan Buzuki Orhan, çocuğunun 'kolik' hastası olduğunu ve fön makinesinin sesiyle sakinleşebileceğini öğrenince, bu konuda çalışmaya başladı.

Uzman görüşü: Fön makinesi sesinden kurtardı

Amerikan Hastanesi Yeni Doğan Bölüm Şefi, Çocuk Hastalıkları ve Yeni Doğan Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, Buzuki Orhan'la birlikte yürüttükleri bu çalışmanın büyük ölçüde başarılı olduğunu söylüyor.

Dr. Şarman, 'Kolik hastası olduğundan emin olduğumuz bebekler üzerinde yaptığımız çalışmada, Buzuki Orhan'ın hazırladığı müzikleri dinleyen bebeklerin ağlamalarının şiddetinin azaldığını, ağlama sürelerinin kısaldığını gözlemledik. Şimdiye kadar bebeklerin anne karnında duyduğu seslere yakın olduğunu bildiğimiz fön makinesi sesini öneriyorduk. Şimdi ise Buzuki Orhan, ebeveynleri fön makinesi sesinden kurtarmış oldu' dedi.

Amerikan Hastanesi'yle ortaklaşa yürüttüğü 1,5 yıllık çalışmasında, fön makinesi sesi yerine özel bir müzik hazırlayan Buzuki Orhan, bu çalışmasını da bebekler üzerinde test etti. Yaptığı müzikle bebekleri sakinleştirmeyi başaran sanatçı, bu müzikleri de 'Kolik' adlı albümünde toplayarak piyasaya çıkardı. Hiçbir tanıtım yapmadan piyasaya sürülen albümü kulaktan kulağa duyanlar, bebeklerini rahatlatmak için müzikmarketlere koşuyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title