Haberler

Artık Çok Daha Güçlü Bir Türkiye Var"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Şimdi tam anlamıyla sosyal bir devlet var. AK Parti, bütün alanlarda çok büyük hizmetler yaptı fakat hizmetlerin en büyüğü sizleri daha rahat ettirebilmek için Sosyal Politikalarda yaptığımız dönüşümdür.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Şimdi tam anlamıyla sosyal bir devlet var. AK Parti, bütün alanlarda çok büyük hizmetler yaptı fakat hizmetlerin en büyüğü sizleri daha rahat ettirebilmek için Sosyal Politikalarda yaptığımız dönüşümdür. Sizlere çok büyük ve güçlü bir Türkiye getirdik. Hak, özgürlük ve demokrasimiz anlamında da artık çok daha güçlü bir Türkiye var." dedi.

Kaya, seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı'nı ve Güvercintepe'de yaşayan Ramazan ve Faike Pamuk çiftini ziyaret etti.

Buradan AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı'na geçen Kaya, Silivri Meydanı'nda bulunan MHP ve AK Parti seçim noktasını ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaya, Silivri Meydanı'nda gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinin ardından Kars Kağızmanlı Necmettin ve Esmer Aksu çiftini evinde ziyaret etti.

Başakşehir'de, Adıyamanlı Sulubey ailesine ziyarette bulunan Bakan Kaya, Osman ve Leyla Sulubey çiftinin yeni doğan torunlarına isim koyarak, "Osman Bey ve Leyla Hanım'ın torunlarına isim koymak da bize nasip oldu. Çocuğumuzun adı Recep Tayyip olsun. Rabbim sayın Cumhurbaşkanımız gibi ülkesine hizmet etmeyi nasip etsin." diye konuştu.

"Şartlı eğitim desteği veriyoruz, çocuklar okusun diye"

Evin gelini Neriman Aksu ile görüşen Bakan Kaya, "Şimdi tam anlamıyla sosyal bir devlet var. AK Parti, bütün alanlarda çok büyük hizmetler yaptı fakat hizmetlerin en büyüğü sizleri daha rahat ettirebilmek için Sosyal Politikalarda yaptığımız dönüşümdür. Sizlere çok büyük ve güçlü bir Türkiye getirdik. Hak, özgürlük ve demokrasimiz anlamında da artık çok daha güçlü bir Türkiye var." diye konuştu.

Bakan Kaya, günümüz Türkiye'sinde kız çocuklarının okullaşma oranını üçe katlamış bir Türkiye olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizden önce kızları başörtülü-başı açık diye ayırıyorlardı. Bugün, tam 2,5 milyon kadına, çocuk başına şartlı eğitim desteği veriyoruz, çocuklar okusun diye. Erkeklere vermiyoruz, neden biliyor musunuz? Sigara alırlar diye çünkü erkeklere farklı destekler elbette var ama özellikle okul yardımını, özellikle annelere veriyoruz. Yine şartlı sağlık yardımını özellikle annelere veriyoruz çünkü istiyoruz ki anne, çocuğunun eğitimini en iyi şekilde sağlasın. Anne, çocuğunu düzenli olarak doktora götürsün. Bizim sağlık hizmetlerimiz, tamamen ücretsiz ama ola ki o kadın yolda gidip gelirken çocuğunu götüremeyecek veya yol parasını eksikse diye, şartlı sağlık yardımı veriyoruz. Düzenli olarak aşılarını yaptıran, düzenli olarak sağlık takiplerini yaptıran annelere, gebelere, hamile kadınlara destek çıkıyoruz. Ne için? Çünkü dokuz ay boyunca gitsin ve sağlık takibini yaptırsın diye. Devlet her zaman kadının yanında."

"Kadınlar, AK Parti'nin kendisini desteklediğini ve destekleyeceğini biliyor"

Neriman Aksu ise "Kim ne derse desin, ben AK Partiliyim. Belki sülale olarak, aile olarak farklı partilere oy veren kişiler vardır ama biz kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz. Şimdi siz geldiniz, bizi ziyaret ettiniz diye değil, eskiden de öyleydim, şimdi de AK Partiliyim." ifadelerini kullandı.

Eskiden parası olmayanların, çocuklarını doktora götüremediğine dikkati çeken Aksu, şunları kaydetti:

"Eskiden kızları başörtülü-başı açık diye ayırıyorlardı. Ben kendi ailemden biliyorum, ablam başını açmasın diye babam okula göndermemişti. Düşünün, İstanbul'un göbeğinde, Gebze'de sırf bu nedenle okula gidemedi. Bizler okula gidemedik, köylerde de kadınlar aynı durumdaydı ama şimdi köyde olan birçok kadına çocuk maaşları veriliyor ve o kadınlar, o paralarla neler yapıyor. Bütün bunlar çok güzel gelişmelerdir. Ben, AK Parti'ye desteğin yüzde 90'ının doğudan ve kadınlardan olduğunu düşünüyorum. Belki bu yüzde 90'ın çoğu da eşlerinden habersiz olarak, oyunu AK Parti'ye veriyor. Neden? Çünkü kadınlar, AK Parti'nin kendisini desteklediğini ve destekleyeceğini biliyor."

Görüşmenin ardından Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Kars Sarıkamışlı Hacı Zeki ve Muhbet Erdem çiftini de evinde ziyaret eden Bakan Kaya, ziyaretlerinde çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title