Haberler

Arthur Zıco'dan Açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig'de Son Düdük Çalana Kadar Şampiyonluk Şanslarının Bulunduğunu Belirterek, "Çalışmamıza Devam Edeceğiz" Dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig'de son düdük çalana kadar şampiyonluk şanslarının bulunduğunu belirterek, "Çalışmamıza devam edeceğiz" dedi.

FB TV'de yayınlacak 'Zico ile Teknik Analiz' programında soruları cevaplayan Arthur Zico, Trabzonspor maçına eksik bir kadroyla hazırlandıklarını hatırlatarak, "Her şeye rağmen Trabzonspor maçını kazanmak zorundayız. Şampiyonluk için umut her zaman olmak zorunda. Son düdük çalana kadar çalışmamıza devam edeceğiz" dedi. Bir çok kulvarda üst düzey mücadele etmeleri nedeniyle ligde tökezlediklerini düşündüğünü söyleyen Brezilyalı teknik adam, "3-4 büyük takımın olduğu liglerde favori yoktur. Bu tamamen benim görüşüm. Sene içine veya sezona dair bir analiz yaptığımız zaman çok kulvarda mücadele etmemiz yüzünden ligde tökezlediğimizi düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig'de verilen mücadele ve bunun sizin üzerinde yarattığı yıpranmışlık, Fenerbahçe'de lig sonu ortaya çıktı. Sakatlıklarda da bu temponun etkisi var. Üst düzey mücadelenin getirisi bizim için bir tökezlemedir. Geçen sezonu düşündüğümüzde Şampiyonlar Ligi'nden erken elenmenin getirdiği düşünceyle lige sarılmış ve daha fazla konsantre olma imkanı bulmuştuk. Bu sezon Appiah ve Carlos'tan hatta zaman zaman Alex'ten yeteri kadar istifade edemedik. Aslında sezona iyi bir başlangıç yapmıştık. Süper Kupa ile başlayan bir mücadeleyi, Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahamızda oynadığımız hiçbir maçı kaybetmeyerek geçtik. Dün finali oynanan Türkiye Kupası'nın en büyük adayı olarak, nedenini bilmediğim bir şekilde kupa maçında Galatasaray ile yaptığımız maçta elendirildik. Takımlar yatırımlarını sezon başında yaparken sezon içinde de bu yatırımlarını geri almak için uğraşırlar. Milan'a baktığınız zaman, Kaka'nın oynamamış olması, düşüşü çok net bir şekilde göstermektedir. Biz de Carlos'u bizim için bu sezonun en önemli maçlarında oynatamadık. Bu şansızlığı yaşamak zorunda kaldık. Carlos olsaydı durumumuz farklı olabilirdi. Bazı oyuncuların sadece sahada olması yeterlidir. Çünkü bu oyuncular diğer oyuncuların verimliliğini artırırlar. Messi ve Ronaldinho'suz bir Barça izledik. Döndüklerinde ise ne kadar etkili olduklarını tekrar gördük. İşte bu şekilde, sezon içinde sakatlıklar anlamında şansızlık yaşadık" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin her zaman üst düzey başarıyı hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Zico, "Fenerbahçe her zaman üst düzey başarıyı hedeflemek zorundadır. Önümüzdeki yıl en azından bu yıl aldığımız başarının tekrarlanması gerekir. Artık Avrupa takımları da Fenerbahçe'ye daha dikkatli bakacaklardır. Daha iyi bir istikrar yakaladığımız zaman üst düzey başarılar yakalanır" ifadelerini kullandı.

Arthur Zico, bu sezon kendisini en çok Sevilla ile yaptıkları iki karşılaşmanın sevindirdiğini kaydederek, "5'er gol atılan bu iki maçta farklı duyguların yaşandığını düşünüyorum. Ancak Ankaraspor maçı da beni üzen bir maçtır. Son dakika yediğimiz bir golle galibiyeti orada bıraktık. Baştan sona kadar güçlü olduğumuz bir maçtı. Oradan bir galibiyetle dönseydik, Galatasaray maçı bizim için daha farklı olabilirdi" şeklinde konuştu.

Galatasaray ile oynadıkları Fortis Türkiye Kupası maçında Gökhan'ın oyundan atılmasına hala bir anlam veremediğini belirten Zico, "Bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünüyorum. Skor bir anda aleyhimize döndü ve bu yapılan hareket için, kimsenin hiçbir şey yapmadığını gördüm" diye konuştu.

Arthur Zico, bugüne kadar aldığı kararlarda yanlış yapıp, yapmadığı sorusuna ise, "Aldığım kararların her zaman doğru olduğunu düşünüyorum. Ama bir bakmışınız ki, doğru diye düşündüğünüz şey, daha sonra size yanlışlığı yaşatmış. Bunu zaman zaman sezon içinde yaşadım" dedi.

Fenerbahçeli taraftarlara da seslenen Zico, "Taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kötü günler yaşamamıza rağmen, her zaman bizim yanımızda oldular ve bize destek verdiler. Ama biz burada olduğumuz müddetçe, bu takımın savaşçı ruhunu, her zaman her şeyin en iyisini hedeflediğimizi görecekler" diye konuştu.

(KÇ-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title