Haberler

Arslan: "Hızlı Trenle Birlikte Gerçekten Bölgenin Demiryolu Üssü Olmasını İstiyoruz"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülke güçlendikçe, büyüdükçe ülkemizi istemeyen dış düşmanlar bizi küçültmek için, dünkü gibi geriye düşürtmek için her türlü hareketi yapıyorlar. Öyle bir hainlik yapıyorlar ki maşalara öyle bir hainlik yaptırıyorlar ki 15 Temmuz'da bizim helikopterimizle, bizim tankımızla, bizim tüfeğimizle, bizim uçağımızla bizi vurdular." dedi.

Bakan Arslan, Iğdır Valiliğinin ardından ziyaret ettiği Iğdır Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinde açıklamalarda bulundu.

Şehitler sayesinde ülkenin birlik ve beraberliğinin korunduğunu, Türkiye ve çevresinde barınan terör gruplarının hiçbir zaman amellerine ulaşamayacağını belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Tüm hainliklere rağmen ülkemizin bu birlik ve beraberliği sonsuza kadar devam edecektir. Hainler her zaman hainliklerini yapmaya çalışacaklardır. Rabbim şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde huzurlu yaşamamızı nasip etsin. Bu vesileyle sizin nezdinizde bütün şehit ve gazi ailelerine, gazilerimize saygımızı sunuyoruz, bayramlarını tekrar kutluyoruz."

Bakan Arslan, daha sonra AK Parti Iğdır İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada vatandaşlara seslenen Arslan, Kurban Bayramı'nın memlekete ve dünya Müslümanlarına huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diledi.

Arslan, bölgenin çocuğu olarak Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı'nın temsili anlamında da kendilerine sorumluluk verildiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"Bölge milletvekilleri ve teşkilatlar olarak biz bu sorumluluğun dün de bilincindeydik. Ortak hareket ediyorduk ve etmek zorundaydık çünkü bizim bölgemizin diğer bölgelere göre daha hızlı koşması lazım. Bölge milletvekilleri ile Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'nın birlikte kalkınması için Ankara'da el ele, omuz omuza mücadele veriyoruz. Bu da size hizmet etme şansı yakalamış olmaktan kaynaklanıyor. Büyüklerimizin bize nasihatı 'Oğul, koşturun, didinin, insanlara yardımcı olun ama eser bırakın'. Bugün babamın elini öpmeye gittiğimde de bana söylediği buydu. Dolayısıyla bize düşen AK Parti hükümetleriyle birlikte Iğdır'a, Iğdırlılara eser bırakmaktır."

"Bölge demiryolu üssü haline gelecek"

Arslan, 2006'da, Başbakan Binali Yıldırım'ın bakan olduğu dönemde Iğdır Havalimanı'nın yerini incelediklerinde yapılıp yapılmama noktasında tartışmalar olduğunu aktararak 2010'da havalimanının temelinin atıldığını hatırlattı.

Bugün havalimanı terminalinin yetmediğine işaret eden Arslan, şunları söyledi:

"Havalimanının giriş peronunun büyütülmesi, konveyörlerin alt kata alınmasıyla ilgili çalışmayı da yapacağız. Bakü-Tiflis- Kars'la birlikte, Kars'a kadar gelecek hızlı trenle birlikte gerçekten bölgenin demiryolu üssü olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Başbakana, hükümetimizden milletvekillerine çok iyi biliyoruz ki biz eğer Kars'ı Iğdır üzerinden Nahçıvan'a, oradan İslamabad'a kadar bağlayan bir demiryolu yaparsak asıl o zaman bölge bir demiryolu üssü haline gelecek."

Doğalgaz projesinin açılışı

Arslan, DBP Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit ve meclis üyeleri tarafından geçen ay açılışı gerçekleştirilen doğalgaz projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği söz üzerine yapıldığına dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Iğdırlının doğalgaz beklentisini ve hangi irade sayesinde hayata geçtiğini biliyoruz. Bu tamamen Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü, Başbakanımızın ortaya koyduğu iradeyle olan bir şeydir. Bu belediyenin yapabileceği bir şey olsaydı iki dönemdir zaten belediye onlarda, yapsalardı. Kusura bakmasınlar, bugün bizim yaptığımız hizmetlere sahip çıkmasınlar. Tam tersine onların yapması gereken birçok hizmet var, onları yapsınlar. Vatandaşın karşısına çıkıp desinler ki 'Ey vatandaş sen bana sorumluluk verdin, ben de sorumluluğumun gereğini yerine getiriyorum'. Kimse bizim projemize sahip çıkmasın, kimse bizim emeğimizi çalmaya kalkmasın."

Bölgenin cazibe merkezleri haline getirilmesi

Arslan, Kars, Ardahan ve Iğdır'ı birbirinden ayırmadan cazibe merkezleri oluşturacaklarını vurgulayarak cazibe merkezleri oluşturulduğu zaman gençleri batı yerine bölgede istihdam edeceklerini dile getirdi.

Arslan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gencimiz kapısında doysun, kapısında iş yapsın ki icabında bahçesini de eksin, hayvancılıkla da uğraşsın, kendi evinde otursun. Fabrikalar yapacağız, bu bölge insanının çalışmasıyla elde edilen ürünü devlet olarak almayı garanti edeceğiz. Bunu özel sektörün kalkınması için değil özel sektörün buraya yatırım yaparak buradaki kalkınmayı artırması için düşünüyoruz. Göçü engellemek ve azaltmak için düşünüyoruz. Bizim yaşam seviyemizin batıdaki illerimizin yaşam seviyesine gelmesi için düşünüyoruz. Bölgemizde ihracatı artırmak için düşünüyoruz. Tarımın, hayvancılığın, meyveciliğin ve turizmin bu bölgede daha da gelişmesi adına da bugüne kadar verdiklerimizin çok daha üzerinde yeni teşvikler vereceğiz ki bölge bu anlamda da kalkınsın."

"Bu memleketi hainlerin amellerine alet etmeyeceğiz"

Arslan, Türkiye'nin büyüdükçe bazı dış güçler tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Ülke güçlendikçe, büyüdükçe ülkemizi istemeyen dış düşmanlar bizi küçültmek için, dünkü gibi geriye düşürtmek için her türlü hareketi yapıyorlar. Öyle bir hainlik yapıyorlar ki maşalara öyle bir hainlik yaptırıyorlar ki 15 Temmuz'da bizim helikopterimizle, bizim tankımızla, bizim tüfeğimizle, bizim uçağımızla bizi vurdular ama Allah milletten razı olsun. Millet dedi ki 'Ben tankın önüne yatarım, ben kurşunun önünde göğsümü siper ederim size izin vermem.' Onların göremediği, genç nesli vatan ve millet sevgisinden uzak yetişiyor zannediyorlardı. Gençler o gün, o akşam dediler ki 'Ben annemden, ben babamdan, ben dedemden vatanın ne demek olduğunu çok iyi öğrendim, ben eğer bir toprak uğrunda ölen yoksa vatan değildiri çok iyi öğrendim'. Hainler, Nene Hatun'un 6 aylık bebeğini emzirip 'Bu bebek annesiz babasız büyüyebilir ancak vatansız büyüyemez' dediğini, bütün annelerimizin, bütün bacılarımızın birer Nene Hatun olduğunu unuttular. Onlara bugün olduğu gibi yarın da ders vereceğiz ve bu memleketi onlara, hainlerin amellerine hiç bir zaman alet etmeyeceğiz. Bu ülke sonsuza kadar devam edecek. Bu ülke güçlendikçe, dünyadaki hainlere ders verdikçe Recep Tayip Erdoğan sizin sayenizde dünyadaki mazlumların ve mağdurların hamisi, sahibi oldukça, onların duasını aldıkça inşallah biz sonsuza kadar bağımsız olacağız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Arslan AK Parti Türkiye Kars Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title