Haberler

Arsenal Mesut'u Kabullenemedi

Büyük umutlar geride kaldı, 42 milyon sterlin’lik transfer Mesut Özil artık sorgulanıyor.

Emirates'te Bayern klasiği

Arsene Wenger maç sonunda İtalyan hakem Niccola Rizzoli'yi suçlarken aklında mutlaka bundan fazlası vardı. Bir fırtına ile başladıkları maçta önce Yaya Sanogo ile net bir pozisyon yakalamış ve Neuer'e takılmışlardı. Sonra bir başkası derken baş döndürücü tempo konuk Bayern'i tek ayak üzerinde bıraktı. Ev sahibinin arzu ettiği şey gerçek olmuştu, son iki sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti ve kupanın son sahibine karşı kartları eline almak için Arsenal'e bir vurucu darbe gerekiyordu.

Mesut Özil önce penaltıyı kazandı, sonra da topun başına geçti. Henüz 8. dakika geçilirken çok şey olmuştu ve şimdi, ilkokul arkadaşları karşı karşıyaydı. Sokakta birlikte, ardından Schalke'de birlikte geçen günlerden sonra bir yeni karar anı yaşanıyordu. Manuel Neuer maç sonunda, "Mesut'un nasıl penaltı attığını biliyorum. Hangi köşeye vuracağına karar vermeden önce uzun süre bekliyor ama tabii ki herhangi bir köşeyi seçebilirdi." diyecekti, çünkü Mesut'un çok kötü vurduğu topu çıkarmıştı.

Maçı tersyüz eden, aslında 37. dakikada Bayern'in kazandığı penaltıyla birlikte Arsenal kalecisi Szczesny'nin oyundan atılması değil Mesut'un kaçırdığı penaltı olabilir. Sonucu bu pozisyona odaklıyor gibi görünse de Arsene Wenger de bu fikre yakın duruyor, zira her daim oyuncularını koruduğunu bildiğimiz Fransız teknik adam bu kez biraz daha açık konuştu:

"[Mesut] Özil'in yüzü düştü, kaçırdığı penaltıdan epey etkilendi. Bu akşam çok şey yapmak istiyordu ama bu durum onu kötü etkiledi. Pozisyondan beş on dakika sonra bile hala kafasını sağa sola sallayıp duruyordu. Bu da onun performansına büyük darbe vurdu. Kendine güven takım içindeki petroldür, size oynama iştahı verir. Ama [Mesut] Özil oldukça kötü etkilendi."

Sadece Wenger farkında

Anlaşılan Wenger başından beri farkındaydı. Maçı değiştirecek kaliteye sahip olan ve buna da çok yaklaşan Mesut'un 8. dakikadan sonra sıradanlaştığını biliyordu. Fakat fazladan bir şey daha biliyordu, aynı Mesut Özil oynadığı 10 maçta yalnızca 1 asist yapmıştı. Dün akşam yeniden kendini ispat için sahadaydı ve karşısında Avrupa'nın en iyi takımı vardı. Futbolcuların çoğuyla arkadaş olduğu, herkesin izlediği bu maç çok iyi bir fırsattı ve istediği şansı da yakalamıştı. Bu maç ile birlikte yeniden çıkışa geçebilir, takımı da yukarı çekebilirdi. Arsenal'in de bu maçı almak için ona ihtiyacı vardı ve her şeye rağmen sahada kaldı.

Hocası onu sahada tutarken, Bayern ve Mesut'un takım arkadaşları Wenger kadar müsamahakar değildi. Rafinha'yı sağa sokup Lahm'ı da oraya yaklaştıran Pep Guardiola, 10 kişi kaldıktan ve Kieran Gibbs sakatlandıktan sonra Monreal ile Mesut tarafından savunulan Arsenal solunu, Arjen Robben'i besleyerek çökertti. Bunun Mesut'a karşılığı, bir pozisyonda Robben'i kovalamadığı için Mathieu Flamini'den yediği sert fırça olarak döndü.

Daha önce de ağır Manchester City yenilgisi sonrası takımın kaptanı Per Mertesacker tarafından azarlanan Mesut Özil'in bu tür durumlara pek aldırmadığı biliniyor. Tribünlerden tepki görse de reaksiyon göstermeyebilir. Oysa önemli olan bu değil, aslolan Mesut Özil'in İngiltere'deki ilk sezonunda kendisinden çok şey bekleyen Arsenal'e vereceği katkı.

"Özil dünyanın en iyi oyun kurucusu"

Mesut sert düşüşte

Yalnızca en iyi ve en uygun oyunculara para harcamak yönünde ve çokça tepki çeken bir transfer politikasına sahip olan Arsene Wenger onca oyuncu içinden Mesut Özil'i seçti ve ona yatırım yaptı. Başlarda da karşılığını aldı; yeni yıldız goller attı, asistler yaptı. Fakat onun yaptığı etki, kendi cisminden ve performansından çok takımın diğer oyuncularında görülen motivasyon, güven ve iştah artışı olarak Arsenal'e yansıdı. Şimdilerde ise sezonun yıldızı Aaron Ramsey yok, üst üste zorlu maçlar kötü geçiyor. Bunların sonucunda eski hatıraları anımsayan ve özgüveni zayıflayan takım, sezonu kaybetme korkusuyla acı çekiyor.

Vücut dili uzun süredir kötü sinyaller veren Mesut, 5-1'lik ağır Liverpool yenilgisinde de oyunun akışında gerçekleşen iki golün başlangıcında rol almıştı. Birinde Jordan Henderson'a karşı ayakta kalamamış, diğerinde ise basit bir yan pası Philippe Coutinho'ya teslim etmişti. Her iki pozisyonun sonrası da iki pasla Arsenal kalesine gol olmuştu. Tüm bunları göz önüne alarak Mesut'u yorumlayan vatandaşı Michael Ballack, çarpıcı tespitleri ile gerçeği söylüyor olabilir:

"Buraya [İngiltere] geldiğinde sahip olduğu kaliteyle birlikte kendisinden çok büyük beklentiler vardı. Ama görünen o ki takım onu içine kabul edemedi. [Mesut] Özil kendine güvensiz görünüyor, sahada onun kalitesinde bir oyuncuya yakışmayan şeyler gösteriyor. Ağır kalıyor, topla birlikte hantal. Belki çok daha fazlasını yapmak istiyor ama yapamıyor."

Kendisi de Premier League'deki ilk sezonunda çeşitli sıkıntılar yaşayan eski Chelsea ve Bayern oyuncusu Ballack, çözüm olarak Mesut'a biraz müsamaha gösterilmesini öneriyor. Fakat bunu yapan tek kişi, şu sıralar Arsene Wenger gibi görünüyor ama anlaşılan o ki Arsenal'e yetmiyor.

Arsenal, hafta sonu yine kendi evinde Sunderland'i ağırlayacak. Lige galibiyetle geri dönüş, bu sezonu da kaybetmemek ve belki de Mesut Özil'i geri kazanmak için önemli olabilir.

Totemspor/Salih Demirci

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Arsene Wenger Manuel Neuer Mesut Özil Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title