Haberler

Arnhem: Yurt Dışındaki Türk İş Adamları Dernekleşti

Yurt Dışındaki Türk İş Adamları Dernekleşti. Arnhem Türk İşadamları Derneği'nin (Tov) Kuruluşu Dolayısıyla İş Adamları Bir Araya Geldi.

Yurt dışındaki Türk iş adamları dernekleşti. Arnhem Türk İşadamları Derneği'nin (TOV) kuruluşu dolayısıyla iş adamları bir araya geldi.

TOV'un kuruluşu dolayısıyla düzenlenen programa başta Arnhem Belediye Başkanı bayan Pauline Krikke olmak üzere TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, AKP Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi, Türkiye'nin Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş, Rabobank temsilcisi Edwin Boekhorst, Gelderland Ticaret ve Sanayi Odası'ndan A. Van de Haar, Dernek Başkanı Edip Ekici ile çok sayıda iş adamı ve Hollandalı katıldı.

Türklerin girişimci bir ruha sahip olduğuna işaret eden Arnhem Belediye Başkanı Pauline Krikke, "Bölgemizde yabancı girişimciler arasında en fazla Türk vatandaşlar var. Medeni cesaret gösterip, iş yeri kuran siz dernek üyelerini tebrik ediyorum. İşverenler olarak sorun ve taleplerinizi gidermekte bu gibi çatı kuruluşların oluşması çok önemli. Belediye olarak bu derneğin kurulmasını desteklerken, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş de, "Sizlerin bir araya gelerek dernekleşmeniz takdire şayan. Umarım kurulan bu dernek her iki topluma örnek olur, yararlı çalışmalar yapar" diye konuştu.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış da yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın başarılı olup işçilikten işverenliğe adım atmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sivil toplum olarak dernek ve cemiyet kurmanın çok önemli olduğunu anlatan Elkatmış, şöyle konuştu: "Hollanda'da yaşıyorsunuz ancak kalbinizin bir yarısı da anavatanda. Ülkemizle bağınızı kesmeden bu ülkeye uyum sağlayan siz değerli iş adamlarımızla gurur duyuyoruz. Birlik beraberlik içinde çalışmalarınızı yürüteceğinizden kuşkumuz yok."

AKP Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi de, "Sizlerin arasında olmaktan büyük şeref duydum. Birinci nesil büyüklerimiz çok sıkıntılara katlandı. Bugün ise 2 ve 3. nesil, eğitim alarak çok başarılı işlere imza atıyor bu çok sevindiricidir. Ekonomik hayatın yanı sıra sosyal hayata da katılım sağlamak çok mühimdir" dedi.

Arnhem Türk İşadamları Derneği (TOV) Başkanı Edip Ekici ise 45 yıl önce geldiklerinde işçi olduklarını hatırlatarak "Bugün işvereniz. Belirli mevkilerdeyiz. Bundan sonra ne olacağız? Neler yapabiliriz daha iyi noktalara gelebilmek için. Birlikte hareket ederek daha iyi noktalara gelebiliriz; birlikte hareket etmenin zamanı da gelmiştir. Şu an gördüğüm tablo bile beni onurlandırıyor. Bir dernek çatısı altında toplanabilmiş olmamızın da onurunu yaşıyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title