Haberler

Arnavutluk'ta 15 Temmuz şehitleri anısına 251 ıhlamur ağacı dikildi

Güncelleme:

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Arnavutluk'un başkenti Tiran Belediyesi iş birliğinde FETÖ'nün hain darbe girişiminin yıl dönümü kapsamında 15 Temmuz şehitleri anısına TİKA tarafından bağışlanan 251 ıhlamur ağacını dikme etkinliği düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Arnavutluk'un başkenti Tiran Belediyesi iş birliğinde FETÖ'nün hain darbe girişiminin yıl dönümü kapsamında 15 Temmuz şehitleri anısına TİKA tarafından bağışlanan 251 ıhlamur ağacını dikme etkinliği düzenlendi.

Tiran'ın Kaşar bölgesinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Tiran Belediye Başkanı Erion Veliay ve TİKA Tiran Koordinatörü Emine Gizem Başkan katıldı.

Büyükelçi Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan 5 yıl önce 15 Temmuz gecesi FETÖ'ye ait teröristlerin Türkiye'deki demokratik düzeni ve anayasal düzeni yıkmak için bir darbe teşebbüsünde bulunduklarını belirterek, "O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla ve kararlı duruşuyla milyonlarca vatandaşımız sokaklara dökülerek Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu darbe teşebbüsüne karşı çıplak, bedenleriyle, çıplak elleriyle dur dediler." ifadelerini kullandı.

Bu insanların o gece aslında özgürlük mücadelesi için tüm dünyaya çok önemli bir demokrasi dersi verdiğinin altını çizen Yörük, "Kendi vatanlarının, kendi devletlerinin, kendi bayraklarının birliğini, bütünlüğünü korumak için canlarını tereddüt etmeden feda ettiler. O akşam sokağa dökülen milyonların içerisinde aslında Türkiye'de yaşayan Arnavut kökenli vatandaşlarımız da var." diye konuştu.

Büyükelçi Yörük ve TİKA Tiran Koordinatörü Başkan'a teşekkür eden Tiran Belediye Başkanı Veliay da her ikisinin de Tiran'ın iyi dostları olduğunu vurgulayarak, "Türk demokrasisinin önemli bir tarihini kutlamak adına Tiran'a 251 ıhlamur ağacının bağışlanmasından dolayı gururluyum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Tiran Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title