Haberler

Arnavutluk Savunma Bakanı İstifa Etti

Arnavutluk Savunma Bakanı Fatmir Medie, Başkent Tiran Yakınında Orduya Ait Bir Cephanelikte Meydana Gelen ve 11 Kişinin Hayatını Kaybettiği Patlamanın Ardından İstifa Etti.

Arnavutluk Savunma Bakanı Fatmir Medie, başkent Tiran yakınında orduya ait bir cephanelikte meydana gelen ve 11 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından istifa etti.

Cephanelikteki güvenlik tedbirlerinin zayıf olmasından kaynaklandığı belirtilen patlamada yakınlardaki Gerdec köyünde yüzlerce ev tahrip olmuş, 155 kişi de yaralanmıştı.

Bu arada kurtarma görevlilerinin, cephaneliğin bulunduğu kompleksin tünellerine ulaşmaya çalıştığı belirtildi. Cephanelikte görevli 121 kişinin akıbeti hakkında bir açıklama yapılmazken, tünellere ulaşılmasıyla ölü sayısının artabileceği ifade ediliyor.

Başbakan Sali Berişa bugün yaptığı açıklamada, arama kurtarma operasyonlarının yoğunlaştırıldığını söyleyerek, hükümetin patlamada ölenlerin ailelerine 25 bin dolar yardımda bulunacağını kaydetti.

(DPA-İB-İB-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title