Haberler

Arnavutluk'a İlk Özel Hastaneyi Açtı, Yasayı Türkiye'den Götürdü

Arnavutluk'un İlk Özel Hastanesini Universal Hospitals Group, Tiran'da Açtı. Grubun Başkanı Azmi Ofluoğlu, Arnavutluk'ta Mevzuatın Özel Hastaneye Daha Önce İzin Vermediğini Belirterek, "Türkiye'den Yasa Örneğini Götürdük. Arnavutluk Yönetimi Bu Yasanın Aynısını Çıkardı. İlk Özel Hastaneyi de Biz Açtık" Dedi.

Arnavutluk’un ilk özel hastanesini Universal Hospitals Group, Tiran’da açtı. Grubun Başkanı Azmi Ofluoğlu, Arnavutluk’ta mevzuatın özel hastaneye daha önce izin vermediğini belirterek, “Türkiye’den yasa örneğini götürdük. Arnavutluk yönetimi bu yasanın aynısını çıkardı. İlk özel hastaneyi de biz açtık” dedi.

UNIVERSAL Hospitals Group tarafındandan 67 milyon Euro yatırımla yurt dışına yapılan ilk hastanesi, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da açıldı. Kendi yatırımlarına başlamadan önce Arnavutluk’ta hastanelere dönük yasanın bulunmadığını belirten Universal Hospitals Group Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, özel hastaneyi açabilmek için yasa örneğini Türkiye’den götürdüklerini söyledi.

Balkanlar’a hizmet

Arnavutluk’ta çok yataklı poliklinik yasası olduğunu belirten Ofluoğlu, “Biz bunu istemediğimiz için Türkiye’den taşıdığımız yasanın yürürlüğe geçirilmesini sağladık. Bu sayede Arnavutluk’un resmi belgeli ilk özel hastanesini açmış olduk. Belge numaramız da 1” dedi.  Tiran Hastanesi açılmadan beyin kanaması geçiren birinin çevre ülkelere gitmesi gerektiğini vurgulayan Azmi Ofluoğlu, yatırımın sadece Arnavutluk’a değil Balkanlar’ı kapsayarak 10 milyon insana hizmet verebilecek şekilde gerçekleştirildiğini anlattı. Ofluoğlu, şöyle konuştu: “Pek çok farklı ülkede yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ancak, öncelikli olarak Türkiye’de başladığımız yatırımları bitireceğiz. Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Sudan’da hastane açmak için çalışmalarımız sürüyor. Irak’ta da Acarsan ortaklığında kurulan şirketle girdiğimiz devlet hastanesi ihalesini kazandık. Bu ortağımızla Gaziantepte’de de bir hastane açmayı planlıyoruz.”

Bakkal gibi hastane

Hükümetin özel hastane açma başvurusuna sınırlama getirmekle doğru karar aldığını savunan Ofluoğlu, “Önüne gelen bakkal açar gibi hastane açmaya başlamıştı. Zaten kafamızda yurtdışına açılma planları olduğu için bu karar bizi çok etkilemedi. Krizden en az etkilenen sektörün sağlık ve gıda oldu” dedi. Ofluoğlu, önümüzdeki dönemde de halka açılma planları olduğunu ifade etti.

Kraliçe seçer gibi

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sınıflandırma uygulamasının SGK hastalarıyla alakalı olduğunu anlatan Ofluoğlu, bunu Sağlık Bakanlığı’nın yapması gerektiğini ifade etti. Ofluoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Teknoloji, altyapı, bina ve insan kaynaklarını da değerlendirecek bir sınıflandırma yapılmalı. Bakanlık bunu güzellik kraliçesini seçer gibi yapmalı. Devletin sağlık konusunda sürekli yeni karar çıkarması da denene denene doğrunun bulunmasına yardımcı olacak” diye konuştu.

Personel yüzde 90 Türk

UNIVERSAL Hospital Tirana hastanesinin 120 odası, 5 ameliyathane ve 2 doğum odası bulunduğunu anlatan Tirana Medical Direktörü Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, hastanede çalışan doktorların yüzde 90’ının Türk olduğunu ve çalışanlara ev tutulduğunu söyledi. Türk Hava Yolları ile karşılıklı olarak günde tek seferin yapıldığını ve tedavi olmak için Türkiye’ye hergün 20 kişinin geldiğini belirten Faikoğlu, “Yunanistan, Avusturya ve İtalya’ya gidenler de vardı. Ancak artık hepsi burada tedavi olacak” diye konuştu.

Üniversite bu yıl açılacak ‘sağlık ağırlıklı’ olacak

2010-2011 eğitim döneminde öğrenci alımına başlayacakları Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin açılışını yapacaklarını söyleyen Azmi Ofluoğlu, üniversitenin sağlık konusunda ağırlıklı olacağını anlattı. Çamlıca, Taksim ve Kadıköy’deki hastanelerin üniversitenin hastanesi olacağını belirten Ofluoğlu, önümüzdeki dönemde Tiran’daki hastaneyi de buraya ekleyeceklerini kaydetti. Çanakkale Savaşı’nda Türk askerine yardım eden İngiliz Konsolos’un kızı Hettie Greek adına kurdukları otelin iç mimarlık okuyan kızı tarafından yapıldığını söyleyen Azmi Ofluoğlu, “İstanbul Karaköy’de iskelenin yanındaki binayı 22 odalı bir butik otele dönüştürdük. Butik otelciliğe doğru bir adım attığımızı söyleyebilirim” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title