Haberler

Arnavutköy'de 15 bina ve 1 okul mühürlendi

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmalarını tamamlayan Arnavutköy Belediyesi ekipleri hasarlı 15 bina ve 1 okulu mühürledi.


İstanbul'da meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmalarını tamamlayan Arnavutköy Belediyesi ekipleri hasarlı 15 bina ve 1 okulu mühürledi. Mühürlenen binaların akıbeti ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı kapsamlı incelemenin ardından belli olacak. Hasar tespit çalışmalarının ardından bir açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, deprem sonrası 95 bina için şikayet aldıklarını söyledi ve yapılan incelemelerin ardından 15 binave 1 okulun mühürlendiğini belirtti.
Depremin ardından Arnavutköy'deki hasar tespit çalışmalarında sona gelindi. Arnavutköy'deki hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Baltacı; "Belediyemizin çağrı merkezine ulaşarak bizlere ilettiği ve bunun yanında kamu kurumlarının kontrolleri sonucu elde ettiğimiz şikayet ve bilgiler sonucunda 95 tane şikayet ve tespit var. Bunların kimisi ehemmiyetsiz şikayetler kimisi de gerçekten incelenmesi gereken şikayetlerdi. Bu kapsamda 95 şikayet söz konusuydu. 95 şikayetin ardından yaptığımız ilk incelemelerin ardından 15 binanın bizce gerçekten daha etraflıca incelenmesi gerektiği yönünde tespitimiz var. Bu 15 binanın mühürleme işlemleri yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ekipleri bu konuda detaylı bir çalışma yapacak. Şuan itibariyle bu 15 binanın incelemesini yapmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri bugün itibariyle arazide" dedi.

ŞEHİT ER TUNCAY TÜRKEN ORTAOKULU İLE İLGİLİ SON KARAR MİLLİ EĞİTİMDE
Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu'nda da incelemeler yapıldığını söyleyen Baltacı; "Bunların içerisinde bir tane de okulumuz vardı. Ancak bugün bu okul ile ilgili yapılan incelemede eğitim-öğretimi, binanın sağlığını etkileyici herhangi bir hasar tespiti olarak değerlendirilmedi. Bu okulda eğitime devam edilecek gibi gözüküyor ama bununla ilgili son kararı Milli Eğitim verecektir. Muhtemelen bu okulumuzla ilgili bugün ya da yarın kesin karar verilecektir" dedi.

BİNALARIN AKIBETİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDA
Yapılan incelemeler sonucu ilçe genelinde hasarlı 15 bina ile ilgili de son kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verileceğini söyleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı: "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılacak incelemelerin ardından bu 15 binanın akıbetiyle ilgili karar alındığı zaman da bunu mülk sahipleri ile paylaşacağız. Mühürleyerek boşalttığımız evlerden bizden talepte bulunanlarla ilgili ön adım attık. Bunların çoğu kiracı vatandaşlarımızdı zaten. İki gün aciliyetten dolayı bu vatandaşlarımızı bölgemizdeki otellerde konaklama ihtiyaçlarını karşıladık. Ama mutlaka devletimizin bununla ilgili alacağı kararlar vardır. Onlara destek olmaya da gayret edeceğiz.

"DOĞAL TOPLANMA ALANLARIMIZ ZATEN VAR"
İlçemizde fazlasıyla toplanma alanı bulunuyor. Zaten toplanma alanından kasıt açık alandır. Buna rağmen tanımlı olması açısından 110 tane toplanma alanımız var. Ancak bölgemizin yapısı gereği açık alanımız da çok sayıda var. Afet yönetim planlarımız da mevcut. İstanbul için de yeterli toplanma alanları mevcut. Konu ile ilgili AFAD ve Bakanlık açıkladı zaten. Gerek İstanbul ve gerekse ilçemizde böyle bir toplanma alanı sıkıntısı yok diye düşünüyorum" dedi.

Görüntü dökümü:
------------------
-Mühürlenen binalardan detaylar
-Okuldan genel ve detaylar
-Baltacı ile röp


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arnavutköy Belediyesi Arnavutköy İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title