Haberler

Arnavut Ulusal Ordusu, İlk Kez Resmi Olarak Varlığını Gösterdi

Arnavut Ulusal Ordusu (AKSH) kuruluşun 7'nci yıl dönümünde, dağlardan inip Drenas Kasabası'nda düzenlenen törende varlığını gösterdi

Bugüne kadar yalnızca yayınladıkları bildirilerle ve basına gönderdikleri görüntülerle adını duyuran Arnavut Ulusal Ordusu (AKSH) kuruluşun 7'nci yıl dönümünde, dağlardan inip Drenas Kasabası'nda düzenlenen törende varlığını gösterdi.

Drenas Kasabası'nda, bir restoranda düzenlenen ve Zeri Gazetesi dışında hiçbir medyanın katılmasına izin verilmeyen törende AKSH üst düzey komutanları yüzlerinde kar maskeleriyle ve üniformalarıyla vatandaşlarla bir araya geldi.

AKSH baş komutanı İsmail Bayraktari burada yaptığı konuşmada yüz yıl önce Arnavutların elinden alınan toprakların geri alınması için 7 yıl önce AKSH'nin kurulduğunu söyleyerek "Drenas'a gelerek AKSH'nin yalnızca sözde bir ordu olmadığını gösterdik" dedi.

Zeri Gazetesi'nin haberinde, Bayraktari, Kosova'yı ileriye götürecek çalışmalarda bulunmayan Kosova hükümetini ve UÇK'lıları tutuklayan EULEX'i eleştirerek, Mitroviça'nın hala bölünmüş konumda bulunduğunu belirtti.

AKSH'yle ilgili Zeri gazetesinde yayınlanan haber Kosova'da günün konusu oldu. Haberin yayınlanmasının ardından, konuyla ilgili bir açıklama yapan Kosova hükümeti Kosova'da kendini "ordu" diye adlandıran ve kar maskeleriyle insanlarının önüne çıkan kişilerin, Kosova'yı karıştırmak amacında olduklarını söyledi. Kosova hükümeti, Kosova polisinin hemen harekete geçmesini isteyerek ve AKSH'nin arkasında bulunan kişilerin bulunması için operasyonlara hemen başlamalarını için emir verildiğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title